Vintertid er læsetid: Her er fem bøger, du kan kaste dig over

Når det hele er gråt og kedeligt udenfor vinduet i din lejlighed i Engholmene, findes der heldigvis et væld af spændende verdener i bøger. 2018 har budt på en række nye, spændende bøger i både fakta- og fiktionsverdenen. Engholmene guider dig til nogle af de bedste.

Vinteren er for alvor begyndt at vise sit kolde ansigt, og det er blevet tid til at søge indenfor. Men en af de skønne ting ved at gå i vinterhi i din lejlighed på Engholmene er, at du nu har en god undskyldning til at få læst en masse. Med udsigt over vandet kan du sætte dig til rette med en kop te og et blødt tæppe og nyde en af de mange gode bøger, der er udkommet i løbet af 2018. Vi har fundet fem bøger, som du kan kaste dig over i de kommende kolde vintermåneder.

Fårking gravid – en fremmed flytter ind af Sofie Linde

I en tid hvor der er kommet større fokus på, at det er okay at være ”uperfekt”, er bogen Fårking gravidaf Sofie Linde en perfekt tilføjelse til den allerede blomstrende uperfekte bevægelse. Mange vordende mødre har gennem tiden talt om graviditet som en skøn, eventyrlig tid, men TV-værten Sofie Linde, der blandt andet har været vært på DR Ramasjang og X-factor, var ikke fan.
Bogen er baseret på Sofie Lindes ærlige, lattervækkende og somme tider virkelig pinlige dagbogsnotater fra hendes graviditetstid.

Læs den, hvis du har brug for en pause fra det perfekte. Bogen koster 249,95 kroner på lindhardtogringhof.dk.

Når tiden går i stå af Matt Haig

 Bogen med originaltitlen How to stop timeer skrevet af den britiske forfatter og journalist Matt Haig og udkom på dansk i slutningen af september i år. Romanen handler om den ”41”-årige historielærer Tom Hazard, der i virkeligheden har levet i århundreder. Han har levet gennem mange historiske øjeblikke – hvilket også gør ham til en exceptionelt dygtig historielærer. Men hans lange liv afhænger af hyppige identitetsskift og afholdenhed fra at knytte bånd med andre mennesker.

Når tiden går i ståer en bog om at finde sig selv og leve livet, og den er perfekt til dig, der elsker historie og samtidig sætter pris på en god kærlighedsfortælling. Køb bogen på saxo.com for 239,96 kroner.

Frihedens prisaf Peter Lund Madsen

Peter Lund Madsen, der er hjerneforsker, læge og forfatter, har gennem tiderne været med til at give danskerne en række fantastiske tv- og radioudsendelser med udgangspunkt i hjernen og dens funktioner og udfordringer – eksempelvis Hjernekassenpå P1. I bogen Frihedens pristager Peter Lund Madsen udgangspunkt i sit eget møde med angst og i de patienter, han har mødt gennem sit arbejde som psykiater. Han fører læseren gennem hjernens evolution, forklarer hvordan hjernen fungerer, og viser derigennem, at psykiatriske symptomer måske faktisk ikke er så mærkelige eller svære at forstå.

Bogen er for dig, der vil have indblik i og forståelse for de mest almindelige sindslidelser – lidelser, som du højst sandsynlig kender nogen, der har. Bogen kan købes på Bog & Idés hjemmeside for 299,95 kroner.

Solen og hendes blomsteraf Rupi Kaur

Rupi Kaur er en kun 26-årig indisk-canadisk digter, der tog verden med storm med sin første digtsamling Mælk og honning. Solen og hendes blomster, der i starten af december i år udkom på dansk, er hendes længeventede anden digtsamling og handler om emner som sorg, at føle sig fortabt, at genfinde sin styrke, at ære sine rødder og om kærlighed. Mælk og honning blev nummer 1 på New York Times bestsellerliste og er stadig at finde på listen nu to år efter udgivelsen, og Solen og hendes blomster er også røget til tops på listen – kort sagt er Rupi Kaur en læsning værd.

Kaurs anden digtsamling er for dig, der sætter pris på dybfølt og perspektivrig poesi. Køb den på Arnoldbusck.dk for 149,95 kroner.

Når krigen slutter af Bent Haller

Romanen Når krigen slutterer en kærlighedshistorie, der samtidig fungerer som en medrivende historieskildring, der trækker tråde til ægte, lokal Danmarkshistorie. Fortællingen handler om Edith, der arbejder hos mejeristen i den lille by Bangsbostrand ved Frederikshavn, da Anden Verdenskrig pludselig bryder ud. Den nordjyske by må tilpasse sig under besættelsen, og Frederikshavn bliver et knudepunkt i krigen. Under alt dette prøver den unge Edith at leve sit liv så godt som muligt, men så forelsker hun sig i den østrigske soldat Helmut. Bogen sætter fokus på nogle af de konsekvenser, mange danskere stod overfor efter Anden Verdenskrig.

Bogen er for dig, der sætter pris på socialrealistiske romaner om krigstiden og dens eftervirkninger. Bogen kan købes på Lindhardtogringhof.dk for 299,95 kroner.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019