Verdens Vildeste Brobyggere dyster på Engholmene

Lørdag den 18. september 2021 afholdes Danmarks første brobygningskonkurrence på Engholmene. Her skal lærlinge og studerende fra bygge- og anlægsbranchen konkurrere i en af de mest komplicerede konstruktioner, der findes ¬– brobygning. De tre hold har kun få timer til at løse opgaven med at bygge en bro hen over kanalen mellem Tangholm og Kærholm, og deres indsats vil blive fulgt nøje af et dommerpanel, livepublikum og rullende kameraer.

Engholmene er med sine mange kanaler et oplagt sted at afholde premieren på den første udgave af Verdens Vildeste Brobyggere. En tilbagevendende begivenhed, der skal fejres og skabe opmærksomhed om de mange uddannelsesmuligheder i bygge- og anlægsbranchen. Det bliver en festlig dag med masser af musik, underholdning og rig mulighed for at følge med helt tæt på, når de komplicerede konstruktioner tager form og slår bro hen over den 12-18 meter brede kanal.

De skal bygge fremtidens vildeste broer
Deltagerne på tre konkurrencehold er et miks af landets dygtigste lærlinge og DTU-studerende. De skal dyste i disciplinerne flydebro, skråstagsbro og sprængværk. Holdene har haft mulighed for at forberede sig på den svære opgave og har forinden fået udstukket retningslinjer fra det erfarne dommerpanel, som også skal bedømme resultaterne på selve konkurrencedagen. Brobyggerne har adgang til materialerne beton, træ, stål og tegl, og de vil både blive bedømt på tid, kreativitet, æstetisk udtryk, og så selvfølgelig også broernes bæreevne. Om aftenen vil det også være muligt at se elektrikerlærlingenes spektakulære lysinstallationer, som vil få de færdige brokonstruktioner til at træde frem i mørket.

Morgendagens talenter søges
Verdens Vildeste Brobyggere hylder bygge- og anlægsbranchen og brobygningsfaget – en branche og et fag, der både tæller faglærte, erhvervsuddannede, håndværkere, arkitekter og ingeniører med flere. Håbet er, at Verdens Vildeste Brobyggere, som tilbagevendende begivenhed, kan være med til at inspirere unge mennesker til at søge ind på en erhvervsuddannelse, så der også fremover kan blive bygget broer, tunneler og andre vigtige konstruktioner for den danske infrastruktur. Et kamerahold har fulgt brobyggerne under deres forberedelser og dokumenterer hele processen fra de første vilde idéer, til de nervepirrende eksperimenter, og de er selvfølgelig også med på selve dagen, når broerne skal bygges og vinderen kåres.

Broen til fremtiden er bæredygtig
NPV, ejendomsudvikler på Engholmene, er samarbejdspartner på Verdens Vildeste Brobygger e – sammen med en lang række af virksomheder, fagforeninger, brancheforeninger, organisationer og uddannelsesinstitutioner. Hos NPV ser man frem til at følge de unge brobyggere på konkurrencedagen og glæder sig over, at det netop er Engholmene, som får lov til at være det første sted, hvor arrangementet afholdes. Det er nu med blikket vendt mod fremtiden, at NPV ser et særlig stort potentiale i et arrangement som Verdens Vildeste Brobyggere. Ønsket om at gøre noget aktivt for at tiltrække unge talenter til bygge-og anlægsbranchen, er, ifølge administrerende direktør i NPV A/S, Jens Schaumann, afgørende, hvis den skal løftes ind i en bæredygtig fremtid:

”Det er vigtigt, at der gøres en aktiv indsats for at tiltrække talenter til bygge- og anlægsbranchen. Også i fremtiden er der brug for, at branchen får tilført nye kompetente og veluddannede medarbejdere. De skal være med til at udvikle og implementere endnu flere bæredygtige løsninger i byggeriet og bygge bro over det gab, der er mellem nutidens og fremtidens standarder, så fremtidens byggeri bliver grønt og miljørigtigt.

Fejring af Verdens Vildeste Brobyggere på Engholmene
Det bliver en nervepirrende dag på boligøen, Kærholm, der danner ramme om arrangementet. Fra kl. 9.30, når pladsen åbner, og hele dagen igennem, vil der på hovedscenen være forskellige underholdningsindslag, musik, interviews m.m., og langs vandet er der mulighed for at købe kaffe og en snack ved en af boderne. En uddannelsesmesse giver et sjældent indblik i de mange forskellige studieretninger og fag, som er en del af bygge- og anlægsbranchen. Kl. 10 starter selve konkurrencen, og der bliver rig mulighed for at se talenterne i aktion, når de kaster sig over den store udfordring med at bygge bro over kanalen til boligøen Tangholm.

Arrangementet er gratis, og det bliver en spændende dag for alle, med masser af oplevelser for både voksne, unge og børn.

Program for Verdens Vildeste Brobyggere på Engholmene lørdag den 18. september 2021

(programmet opdateres løbende).

Kl. 10.00: Åbningstale ved næstformand for Erhvervsskolerens Elevorganisation, Kaja Nielsen

Kl. 11.00: Interview med Berlingskes arkitekturredaktør, Holger Dahl

Kl. 12.00: Interview med direktør for Sund & Bælt, Mikkel Hemmingsen

Kl. 13.00: Interview med bæredygtighedschef hos Aalborg Portland, Thomas Uhd og divisionschef hos CG Jensen, Bendy Zimmerman Pedersen

Kl. 14.00: Koncert med Bro

Kl. 15.00: Interview med arkitekten bag Storebæltsbroen, Poul Ove Jensen

Kl. 17.30: Kåring af Verdens Vildeste Brobyggere

HER kan du læse mere om Verdens Vildeste Brobyggere, se billeder af de vildeste broer i verden og kom i stemning til den store konkurrencedag. https://brobyggere.dk

Engholmene, Københavns nye kanalby
Engholmene er en ny, maritim bydel i København, som består af seks nybyggede boligøer: Lyngholm, Sivholm, Kærholm, Myrholm, Tangholm og Nobelholmen. Kanalerne mellem boligøerne udgør samlet set en længde på ca. én kilometer – på det bredeste sted er der 18 meter hen over kanalen, andre steder 9 meter. Vanddybden varierer mellem 2-5 meter. Inden længe bliver det også muligt at lægge til med båd, kajak eller SUP board ved de to lystbådehavne på Engholmene.

Billederne er taget af fotograf, Tomas Berthelsen

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019