forbeholdstext

 Billedet er en foreløbig visualisering, som er vist med forbehold – Læs mere om forbehold her.

Fremtidens kontorejendomme findes på Engholmene

Siden 1970’erne har Københavns Havn været i massiv udvikling og med fem unikke boligøer Sivholm, Lyngholm, Myrholm, Kærholm og Tangholm, opført af udvikleren NPV A/S, er tiden moden til næste fase. Fra 2024 og frem står fire high-end kontorejendomme færdige i første række til vandet ved Engholmenes kanaler.

Et businesscenter for det gode arbejdsliv i byen

Engholmenes fire nye kontorejendomme, The Powerhouse, The Lighthouse, The Warehouse og The Boathouse, kommer til at være ideelt beliggende i inderhavnen, som del af Københavns centrale bymidte, med kort afstand til offentlige transportmuligheder som metro. Nærheden til storbyens pulserende liv og utallige internationale virksomheder bliver tilmed kortere i 2024 med to nye metrostationer, Enghave Brygge og Havneholmen, der kommer til at ligge omtrent 100 meter fra de fire kontorejendomme – alle med eksklusive og fleksible kontorfaciliteter i et nordisk design. Derudover kan medarbejdere og besøgende hurtigt komme til og fra kontorejendommene med S-tog, i bil via motorring O2 eller på cyklen over de mange broer, der leder københavnerne rundt i storbyen.

Billederne er foreløbige visualiseringer, som er vist med forbehold – Læs mere om forbehold her.

Engholmene – en holistisk kanalby i Københavns Havn

Opførelsen af nye kontorejendomme på Engholmene bliver kulminationen på flere års projektudvikling af udvikleren NPV A/S, der i 2015 tog det første spadestik og påbegyndte den gennemgribende forvandling fra gammel industrihavn til seks moderne og imponerende boligøer, der stod færdige i 2021 med over 1.100 luksuriøse boliger. Ti ejendomme på knap et årti vil være en bedrift i sig selv, men ambitionerne har fra starten været høje med Engholmene:

”Vores vision for Engholmene er at skabe en helt ny og selvstændig bydel, der bliver en attraktion i sig selv, og som også bliver besøgt af mennesker fra hele København. Derfor udvikler vi ikke kun boliger. Vi udvikler en helt ny bydel med et dynamisk liv, hvor lystbådehavne, restauranter, caféer, dagligvarebutikker og kontorejendomme vil danne rammen om et charmerende, maritimt miljø”, fortæller Jens Schaumann, administrerende direktør i NPV A/S.

Til at understøtte det dynamiske liv rykker både Irma og Coop 365 ind i The Warehouse, der, foruden de forskellige butikker og restauranter på Engholmene, tilskynder til en åben og spændende bydel for såvel beboere som erhvervsdrivende og besøgende. Alt sammen i første parket til vandet. Således vil The Powerhouse, The Lighthouse, The Warehouse og The Boathouse ikke kun danne rammerne om et moderne businesscenter tæt på byens liv, mange tilbud og services samt alt, hvad den moderne virksomhed kan have af ønsker til deres fremtidige domicil. Kontorejendommene vil samtidig være med til at forankre lokalplanens intentioner om en aktiv bydel.

Billederne er foreløbige visualiseringer, som er vist med forbehold – Læs mere om forbehold her.

Kanalbyens kontorejendomme bliver bæredygtighedscertificeret

I Københavns nye kanalby kan virksomheder og deres medarbejdere se frem til fleksible arbejdspladser og eksklusive fællesfaciliteter, såsom en stor og offentlig tilgængelig parkeringskælder, tagterrasse, have, fitness, omklædningsrum, café og kantine. De fire kontorejendomme bliver certificeret med DGNB Guld, der er et omfattende værktøj til at skabe ro, retningslinjer og overblik i en ofte kompleks byggeproces. DGNB bygger på FN’s definition af bæredygtighed og er en af de fire førende, internationale bæredygtighedsstandarder.

The Powerhouse, The Lighthouse, The Warehouse og The Boathouse vil med en DGNB Guld-certificering blive evalueret ud fra seks hovedområder, der indbefatter miljø kvalitet, økonomisk kvalitet, social kvalitet, teknisk kvalitet, proces kvalitet og områdets kvalitet. Virksomheder, der vægter en ansvarlig agenda, får dermed gode betingelser for at imødekomme deres medarbejderes ønsker til en moderne og fleksibel arbejdsplads, da flerbrugerkontorhusene tilgodeser den stigende tendens med work-life-balance som konkurrenceparameter i jagten på de bedste medarbejdere samt fastholdelsen af den eksisterende stab.

Toetagers parkeringskælder etableres på Engholmene

Et presserende problem for mange virksomheder i København er manglen på parkeringspladser nær arbejdspladsen, for ofte betyder gode parkeringsforhold og masser af plads, at kontorlejemålene er placeret udenfor byen, hvor der ikke er meget liv efter endt arbejdsdag. Omvendt associeres centralt beliggende kontorlejemål tit med et dynamisk byliv, men også ringere parkeringsmuligheder. Med The Powerhouse, The Lighthouse, The Warehouse og The Boathouse får virksomheder og deres medarbejdere det bedste fra to verdener: et stemningsfuldt byliv og en p-kælder i to etager på i alt ca. 16.000 m2, der løber under tre af kontorejendommene.

Foto: NPV A/S.

Blomstrende begrønninger i et blåt byrum

Engholmene er kendetegnet ved kanaler og nærhed til vand, og det unikke byrum omkring kanalerne er karakteriseret ved en hyggelig promenade, som binder øerne sammen og skaber helhed i kanalbyen. Promenaden inviterer til spadsereture langs det blå vand, hvor træer og plantebede med forskellige beplantninger skaber en intim stemning med plads til ophold langs havnekajen. For beboere, besøgende og virksomheders medarbejdere vil det være muligt at tilbringe fælles og individuelle stunder i det fri, hvilket vil bidrage til liv fra morgen til aften.

To nye opholdspladser vil også hurtigt blive det nye byrums samlingspunkt, da man på Kvarterspladsen og Træbryggen særligt kan fornemme de gensidige kvaliteter fra de nærliggende holme og H.C. Ørstedværket. Forenklet fortalt tilbyder The Powerhouse, The Lighthouse, The Warehouse og The Boathouse og nærområdet en unik symfoni af kanalliv, den industrielle arv og grønne åndehuller.

ANDERS KROGH

Partner, Head of Office Letting

TELEFON: +45 25 15 80 02
MAIL: ak@cw-red.dk

ANDREAS WILLUMSEN

Senior Director, Co-Head Investor Leasing, HD (FR)

TELEFON: +45 31 31 68 93
MAIL: andreas.willumsen@cbre.com

Kontakt

Cushman & Wakefield|RED og CBRE


Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019