Tid til teater: Tag dine børn med til et hav af forestillinger i vinterferien

Teatret er en fantastisk og sjov måde at tilbringe tid med dine børn, og på Det Kongelige Teater er vinterferien spækket med masser af teateroplevelser og arrangementer for børn.

Dansekoncert, Halfdans fantasiunivers, opera i børnehøjde og meget mere. Der er mange muligheder for at give dine børn et skud kultur i vinterferien og lade dem opleve teatrets magi.

En af de kulturinstitutioner, der sørger for at fylde dine og børnenes depoter med kvalitetskulturoplevelser, er Det Kongelige Teater, der sætter en bred palet af forestillinger og arrangementer op i vinterferien.

Dans derud af med Jazzspinners
Jazzspinners leverer en skøn dansekoncert for børn og deres voksne ledsagere. Her bliver bebop mixet med streetdance, svedig samba mixes med modern dance, og breakdance ballet mixes med blød bossa.

Festen ledes af Mark Phillip og Ali Haydar – to dansere fra det prisbelønnede dansekompagni Uppercut Danseteater – og Sille & Palle, som blandt andet står bag musikken til Rosa fra Rouladegade og har spillet flere tusind koncerter for børn.

Det praktiske: Der er gratis adgang, men teatret anbefaler, at man kommer i god tid, hvis man vil sikres en plads. Festen foregår lørdag den 2. februar 2019 kl. 11 – 12 og søndag den 24. februar 2019 kl. 11 – 12. Begge dage foregår det i Operaens foyer.

En teaterforestilling med Halfdan Rasmussens børnerim
Halfdans Hokus pokus er en skøn forestilling bestående af teatertricks, rim og alt det bedste fra en verden, hvor alt kan lade sig gøre.

For månen er et spejlæg, og i rumpiloten bor en ballerina. Her skaber nysgerrigheden historier om bolsjedyr, akvariefiskere, æggepiger og tyggegummikonger. For hos Halfdan rimer Mågodtland på kalotmand, fødselsdag på hedeslag, bryllupsfest på sengehest og solskinsvejr på flæskesvær. Det hele er vendt på hovedet, og fantasien har ingen grænser i denne hyldest til den krøllede hjerne, som Halfdan og de små kreative børn deler.

ForestillingenHalfdans Hokus Pokus ledes af instruktøren Anders Lundorph, der tidligere har stået bag de fantasirige, populære børneforestillinger Bennys badekar og Den utrolige historie om den kæmpestore pære i Eventministeriet på Det Kongelige Teater. Scenen sættes af scenografen Julian Toldam Juhlin, der har skabt universer til en række spektakulære børneforestillinger – senest Folketeatrets Peter Pan.

Det praktiske:Forestillingen er for børn fra fire år og opefter og spiller fra den 9. februar til den 16. marts på Skuespilhusets store scene.

Miniopera for børn: En nyfortolkning af H.C. Andersens ’Nattergalen’

Denne miniopera er en nyfortolkning af Nattergalen – H.C. Andersens eventyr om kejseren af Kina og hans syngende Nattergal. Med kendte arier fra bl.a. Mozart, Händel, Gilbert Sullivan og Gonoud, der er tilpasset eventyret, bliver der leget med både publikum og klassisk opera.

Pin-Upera, der er holdet bag forestillingen, er et operakompagni stiftet af Signe Sneh Schreiber, Kasper Sejersen og Mads Bagge Lange. Kompagniet fortæller operahistorier og eventyr for børn og voksne børn i alle aldre.

Det praktiske:Forestillingen spiller den 16. og 17. februar i Operaens Foyer. Der er gratis adgang, men det anbefales at komme i god tid, hvis man vil være sikker på en plads. Dørene åbner en time før forestillingsstart.

Savner du flere kulturoplevelser?Læs mere om de kommende arrangementer og forestillinger på Det Kongelige Teater her.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019