Gør som skønheden Kleopatra: Bad dig smuk i kamelmælk

Vind og kulde har sat sit præg på Sydhavns natur, men derfor behøver efterårsvejret ikke at påvirke dig og dit velvære. Det siges, at Kleopatra var gudesmuk, og at en af hendes hemmeligheder var at bade i kamelmælk. Nu giver Hotspot Copenhagen dig mulighed for at forkæle din hud med et af de eksklusive bade.

Engholmene går aldrig på kompromis med kvalitet, og både arkitektur, bygningsværk og indretning er i top i havnefrontens nye boligområde. Vi har fundet en oplevelse, der passer til den kvalitetsbevidste Engholmer, der ikke kun ønsker de bedste omgivelser, men ligeledes ønsker det bedste for krop og sjæl.

Hotspot Copenhagen har samlet det bedste fra Østen og den vestlige verden i et hus med fokus på skønhed og sundhed både indvendig og udvendig. Husets spa-afdeling tilbyder blandt andet infrarød sauna, ayurvedisk luksusmassage og ikke mindst et luksuriøst bad i det, der efter sigende gav Kleopatra sin smukke hud: Kamelmælk.

Ifølge designer og iværksætter Therese Niko Busch, der ejer Hotspot Copenhagen, har mælkebade været populære igennem århundreder, men især på det seneste er man blevet opmærksom på, hvad mælk og mælkebakterier kan gøre for huden. Men den fulde virkning af Kleopatras flydende skønhedskilde er først gået op for Vesten indenfor de sidste par år.

”I Mellemøsten kan man få cremer og skønhedsprodukter med kamelmælk, og der er det et velkendt middel til at fremme hudens konstitution. Vi har opdaget mælkebade i Vesten, men så vidt jeg ved, er vi hos Hotspot Copenhagen de første i Danmark, der tilbyder kunderne den her mulighed for et bad i kamelmælk,” forklarer Therese Niko Busch.

Superfood og vidundermiddel med fantastiske egenskaber

En høj koncentration af blandt andet zink, kalium, kobber, natrium og magnesium betyder ifølge Therese Niko Busch, at kamelmælk er rigtig godt for dine celler. Der er bare et lille problem – som hun heldigvis har en løsning på:

”Kamelmælk smager ikke særlig godt, men man indtager heldigvis også vitaminerne gennem huden. Badet i kamelmælk er en udvendig vitaminpille, som er rigtig god om vinteren og kan hjælpe med at skabe balance i huden.”

Ifølge research skulle kamelmælk indeholde tre gange mere C-vitamin og 10 gange mere jern end komælk. Derudover har det et højere indhold af protein, og det indeholder alpha-hydroxysyre – også kaldet AHA.

”AHA giver kroppen en let peeling og hjælper til at stimulere produktionen af nye celler, så huden kan regenerere hurtigere. Det kan forbedre de fine linjer og din generelle hudstruktur og hjælpe din hud, hvis du har hudforandringer, pigmentfejl, eksem, irritationer eller hudsygdomme,” forklarer Therese Niko Busch.

Kamelmælksbadet bliver i Hotspot Copenhagen tilbudt som en tillægsbehandling til andre behandlinger. Derfor vil man som kunde typisk starte med at komme i infrarød sauna, hvorefter man eksempelvis får en ayurvedisk massage og derfra går videre til badet i kamelmælk.

Et bad med fokus på kundens behov

Typisk vil badet være gjort klar, inden man kommer. Badet består af varmt vand tilsat 2 liter ren kamelmælk samt rosenblade og forskellige typer olier alt efter kundens behov.

”Vi tilpasser badet til kunden, så eksempelvis hvis det er en lidt stresset kunde, så tilføjer vi lavendelolie, og hvis man har spændinger i kroppen, tilføjer vi epsom salt, der får de trætte og spændte muskler til at slappe af,” forklarer Therese Niko Busch.

Når man er kommet på plads i det store kobberkar, som Therese Niko Busch har fået specialdesignet i Java i Indonesien, har man 45 minutter i den nærende kamelmælk. Vandet er cirka 37 grader varmt, og det smukke kobberkar holder på vandets varme.

Når man er færdig i badet, bliver man duppet stille og roligt med et Hammam håndklæde, og hvis man ønsker det, kan man også blive smurt ind i en afsluttende bodycreme. Derefter får man serveret friske frugter og et glas kold eller varm Butterfly Pea Flower te, som har en svagt opkvikkende effekt.

Skøn både udvendig og indvendig

”Når man har fået denne behandling, anbefaler vi, at man ikke tager et bad lige bagefter, så de nærende stoffer får lov at arbejde i huden så længe som muligt. Det kan man sagtens gøre, for kamelmælk lugter ikke og er ikke fedtet eller klistret. Det efterlader bare huden silkeblød og virker fantastisk til vintertræt hud,” fortæller Therese Niko Busch og fortsætter:

”Derudover anbefaler vi, at man sørger for at få drukket nok vand, og at man tager det roligt og får slappet godt af resten af dagen og tager noget tid for sig selv, så man forlænger følelsen fra behandlingen.”

Hun forklarer, at badet er en wellness og wellbeing-behandling, hvor de arbejder på flere lag end skønhed alene.

”Kamelmælken har en fantastisk effekt på huden, men det er også helt centralt, at kunderne får slappet af, får vigtig og nærende fugt og bliver nurset, så de går ud med sådan en dejlig aahh-følelse og en blød og behagelig fornemmelse i kroppen,” forklarer Therese Niko Busch.

På nuværende tidspunkt er behandlingen med det nærende kamelmælksbad, den eneste behandling Hotspot Copenhagen har med kamelmælk, men Therese Niko Busch arbejder på at få produkter som bath bombs og cremer med det eksotiske vidundermiddel til husets spa-afdeling.

Er man interesseret i en behandling og det fantastiske kamelmælksbad, kan man bestille tid hos Hotspot Copenhagen på http://hotspotcph.dk/.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019