Vidste du, at Engholmene ligger et stenkast fra byens bedste fiskespot?

Københavns Havn er et mekka for lystfiskere. Her kan du fange alt fra glinsende havørreder til store saftige makreller. Men vidste du, at Københavns bedste fiskespot ligger lige rundt om hjørnet?

Sydhavnen er en bydel i rivende udvikling. Med Engholmene som flagskib skyder det ene attraktive luksuriøse boligkvarter op efter det andet. Men det er de færreste som ved, at de bor klods op af Københavns bedste fiskespot.
Jan Kristoffersen er indehaver af Jans Lystfiskershop i Nordrefrihavnsgade, og har fisket i over 50 år. Han bor til dagligt på Østerbro, men er ikke bleg for at kalde Sydhavnen for Københavns bedste fiskespot, der særligt udmærker sig for bestanden af ørred.

”Området minder lidt om en å, og det gør, ørreden elsker at være dér. Derfor er det også det sted i København, hvor der er klart flest af dem. Oprindeligt er de blevet sat ud ved Store Vejleå i Brøndby, men de trækker op langs kysten”, siger Jan Kristoffersen, der foruden Sydhavnen nævner broerne op til Operaen, Langelinje, Oceankaj ved Nordhavn og Amager Strandpark som gode fiskespots.

Årstiden bestemmer
Rundt omkring på byens restauranter styres menukortene af årstiden, og det samme gør sig gældende for de fisk, som hives op af havnen. I disse tidlige forårsmåneder er det særligt havørreden, som er at finde under overfladen – men også torsken og fladfisken er glade for de kolde temperaturer. I takt med årstiden skifter, vil de søge mod koldere himmelstrøg, hvilket giver plads til andre arter.

”I marts og april er det ørreden som fylder, men i maj måned kommer hornfisken, og så er der nærmest folkefest rundt om på kajen. Til sommer er det særligt makrellen, som bliver hevet op”, siger Jan Kristoffersen, alt imens han understreger, at folk som fisker ved Sydhavnen, dog bør holde sig fra fladfisken, da den kan indeholde store mængder at tungmetaller som følge af den gamle Sojaakagefabrik.

3 tips fra Jan Kristoffersen til dig der vil fange din egen aftensmad: 

  1. Tidpunktet:Når man skal fiske, er tidspunktet afgørende. Jeg anbefaler, at man tager ud først eller sidst på dagen. Det mest optimale vil være at pakke lidt mad og drikke, og sætte sig ved kajen fra klokken 19-21.
  2. Stangen:Selvfølgelig betyder udstyret noget, men det kan anskaffes til en relativ billig penge. Hvis du køber dig en ni fods-fiskestang og et godt spindehjul, er du godt dækket ind.
  3. Lokkemad:Til nybegyndere plejer jeg at anbefale nogle blink, som ikke er for tunge – omkring 20 gram. Derudover er der noget, som hedder ”jigs” med gummihaler, som torskene er vilde med.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019