Oplev Sydhavnen og Valby på cykel

Den bedste måde at byde det snarlige forår velkommen på er fra en cykel med vind i håret. Engholmenes skribent har cyklet en tur gennem Sydhavnen og Valbyparken for at finde de bedste områder til din cykelrute.

København er en fantastisk by at opleve fra cyklen. App’en ”I Bike CPH” kan vise vej til supercykelstierne, der får dig hurtigt frem, eller de grønne stier, der viser dig København fra sin bedste side. Med ”I Bike CPH” drog jeg ud i det blå med cykelhjelm på for at opleve de fedeste steder i Sydhavnen og Valbyparken.

Første stop: Smuk arkitektur
Turen starter ved Belvedere-broen på Enghave Brygge. Her cykler du igennem Engholmene omgivet af smukke bygninger tegnet af Arkitema Architects, Gröning Arkitekter og Danielsen Architecture.

Andet stop: Nyd vandet
Ved Engholmenes lokale oase kan du nyde vandet, dyppe fødderne i det rolige vand og trække vejret, inden turen går videre.

Tredje stop: Maritime detaljer
På vejen videre til Sluseholmen cykler du forbi Skolen ved Sydhavnen. Læg her mærke til JJW Arkitekters design, der bærer tankerne mod havets stolte skibe – en fin detalje for den maritime folkeskole.

Fjerde stop: Hyggelig bådhavn
Over Teglværksbroen finder du Sluseholmen, Københavns eget Venedig. Ved Sluseholmen finder du også en lille hyggelig havn ud til Sluseløbet, der blandt andet huser Bådklubben Valby.

Femte stop: Får, lamaer og isfugle
Herfra er der en lidt længere cykeltur tværs over Sjællandsbroen. På den anden side – for enden af Fragtvej – finder du nemlig Sydhavnstippen. Det er et stykke vildtgroende natur lige ud til vandet. Her kan du næsten være sikker på at møde områdets fårflok, men en sjælden gang imellem kan du også være heldig at møde isfugle eller lamaer – lige midt i Sydhavnen!

Sjette stop: Haven med de 12.000 roser
Følger du vandet i sydgående retning og drejer ind i skovområdet, når cykelstien drejer til højre, kommer du ind i Valbyparken. Her finder du Naturlegepladsen, hvor de yngste familiemedlemmer kan gå på opdagelse, og ikke mindst parkens mange smukke temahaver.

Rosenhaven med sine 12.000 roser er overvældende, men også de små temahaver som eksempelvis H.C. Andersens orientalske have og Dahliahaven rummer utroligt smukke blomster.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019