Rikke bager fantastiske festkager i Sydhavnen

Stress og en fyring er ikke den bedste opskrift på glæde. Men for Rikke Rask har det været ingredienser i en rejse, der har resulteret i lykke og ny energi. Nu laver hun kager i Sydhavnen og elsker det.

I dag er Rikke Rask indehaver af kageforretningen Cakelicious Copenhagen. Hun er egentlig uddannet i en tøjforretning, og for cirka to et halvt år siden var hun butiksbestyrer i en stor forretning med 18-19 ansatte og havde en masse opgaver og et stort ansvar. Men så gik hun ned med stress.

Hun kom først p. nedsat tid, og i april 2014 måtte hun sygemelde sig helt – så blev hun fyret. En fyring, hun er glad for i dag. Da Rikke blev sygemeldt, sagde hendes læge nemlig til hende, at hun skulle gå hjem og gøre noget, der gjorde hende glad.

”Så tænkte jeg: Jeg har aldrig tid til at gå og nusse i køkkenet og bage kage. Så det gik jeg i gang med. Det var egentlig bare mit rum til at slippe alle de triste tanker og stresse af, men så gik det bare derud af,” fortæller Rikke.

Nu har hun et professionelt køkken i Sydhavnen kun et øjekast fra sin lejlighed med ”Cakelicious Copenhagen” skrevet på hoveddøren. Firmaet har officielt været i gang siden midten af maj 2017, og det går allerede rigtig godt.

Kærlighed til kagerne
Når Rikke laver de pyntede kager til barnedåb og bryllupper, kan de tage flere dage at lave. De bliver alle lavet fra bunden, og det er vigtigt for hende, at både udseendet og smagen er i top. Netop derfor smager Rikke altid på alle dele i kagen, inden hun sender den ud ad døren. Skiller moussen, er det i skraldespanden med den og om igen. Og det er okay – for hun gør det af kærlighed til kagerne.

”Jeg har lidt ondt i maven, hver gang jeg har sendt en kage afsted. Jeg er altid spændt på, om de kan lide den,” siger hun.

Rikke følger altid op med sine kunder. Engang skrev Rikke til en kunde efter en barnedåb for at høre, hvordan det var gået med de kager, hun havde leveret til festen. Kunden skrev tilbage med stor glæde og kommentaren: ’Jeg tror nærmest, de blev fotograferet mere end min datter!’.

”Det er det, der er så dejligt ved mit arbejde – at være med til at gøre andre glade og se deres begejstring og deres overraskelse, når de ser kagerne. Det er så givende på alle måder,” siger Rikke.

En åben invitation til køkkenet
Lige nu får Rikke mange af sine kunder ved hjælp af mund til mund-omtale og gennem de sociale medier. Derfor er hun endnu ikke så kendt i området.

”Men jeg vil virkelig gerne lære de lokale at kende. Det kunne være super hyggeligt, hvis folk ville komme forbi og se, hvad jeg laver, og snakke sammen – jeg sælger jo også kager herinde, så folk kan altid komme forbi og købe en kage,” inviterer hun. Cakelicious Copenhagens køkken ligger på Bådhavnsgade 42 i Sydhavnen.

Til spørgsmålet om, hvilken kage der er Rikkes yndlings, trækker hendes ansigt i fortvivlede folder. Hun kan ikke vælge. Men hun vil gerne fortælle, hvilken kage der er yndlingskagen… lige nu.

”Jeg har fundet på en kage, som jeg kalder Sydhavnskagen, som jeg lavede til bloggeren Sydhavnsmors fødselsdag. Den består af en hvid browniebund, rabarberkompot og rabarbermousse. Hele kagen er derefter pakket ind i hvid chokolademousse. Ovenpå er der halvkugle-moussebomber med hindbær og hvid chokolade, og så er der en lækker, hvid Callebaut chokoladekant rundt om. Den er nok min favorit lige nu… Hvis jeg absolut skal vælge!”

Du kan se Rikkes kager på hendes hjemmeside eller ved at følge hende på Instagram.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019