Vi tænder træet og synger julen ind på Engholmene i dag.

Nu nærmer julemåneden sig, og derfor inviteres alle Engholmerne til fællessang og juletræstænding mandag den 30. november 2020 kl. 17.30. I år skal vi være sammen hver for sig, og derfor vil juletræet på Sivholm blive tændt til tonerne af fællesang fra altaner og lejligheder. Den smukke julestemning akkompagneres af Svafa þórhallsdóttir og jazzpianist Mads Granum der vil synge for.

 

Snart er det december, og vi ser frem til at nyde julestemningen på Engholmene, hvor der allerede nu bliver pyntet op med lyskæder og gran på altanerne rundt omkring. Julestemningen hjælpes i år godt på vej af et fælles Engholmene juletræ på Sivholm, som tændes under fællessang.

Fællesang og juletræstænding på Engholmene
Det er efterhånden blevet en fast tradition i Danmark, at beboere rundt omkring i landet synger julen ind, når det fælles juletræ tændes. Det gør vi selvfølgelig også på Engholmene, men i år bliver det lidt særligt, fordi vi ikke kan mødes rundt om træet. I stedet synger vi julen ind med fællessang fra altaner, vinduer og terrasser fra kl. 17.30-18.00. Vi håber at se og høre mange af jer, når Svafa þórhallsdóttir og jazzpianist Mads Granum synger for på julesangene ’Nu tændes tusind julelys’ og ’I en stjerneregn af sne’.

FAKTA: Det første pyntede juletræ stod på en offentlig plads
Traditionen med at samles om et pyntet grantræ i de små hjem kom til Danmark fra Tyskland i begyndelsen af 1800-tallet og spredte sig hurtigt rundt i landet. Grantræet, som en juleskik, går faktisk endnu længere tilbage og startede ikke i de små hjem, men på en fælles plads for byens borgere. De ældste kilder vidner om, at man i det gamle Livonien (Letland og Estland) stillede grantræer på markedspladserne i handelsbyerne Riga og Reval (Tallinn) helt tilbage i 1441. Det var dog først næsten 70 år senere, i 1510, at man har kilder, der kan dokumentere, at træerne også blev pyntet. Hvad traditionen helt præcist udspang af, ved man ikke med sikkerhed, men der går historier om, at det var en gruppe ugifte købmænd i Riga, der bragte det pyntede juletræ til markedspladsen, hvor der så blev danset om træet.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019