Tre tips til udendørstræning

Træning udendørs er et godt alternativ til fitnesscenteret, blandt andet fordi det giver en masse frisk luft og ikke afhænger af åbningstider. Engholmene har interviewet ekspert i udendørstræning og personlig træner Heidi Møller, som her giver tre tips til dig, der gerne vil i gang med at træne udendørs.

Heidi Møller er personlig træner, performancecoach og forfatter, og hun har specialiseret sig i udendørstræning. Hun forklarer, at der er utallige fordele ved at træne udendørs. Lige fra at naturen har døgnåbent, til at det hjælper til en bedre søvn og mindre stress.

“Når du flytter træningen ud i naturen, kan du lave mange af de samme øvelser, som du laver i et fitnesscenter. Og faktisk vil jeg klart anbefale at lege med børnene på legepladsen, frem for at lave isolerede øvelser i et fitnesscenter,” siger Heidi Møller.

Tip 1: Fem fundamentale øvelser

Hvad end dit kendskab til træning er, så anbefaler Heidi Møller fem fundamentale øvelser, som kan tilpasses ethvert niveau: Squat, lunges, armstrækninger, kropshævninger og maveøvelser.

“Kroppen har nogle fundamentale bevægelsesmønstre. Vi skal kunne bøje os ned og samle noget op. Vi skal kunne skubbe noget væk fra os. Vi skal kunne trække noget hen til os. Og vi skal kunne rotere. Det er dé bevægelsesmønstre, de fem fundamentale øvelser kommer omkring,” siger Heidi Møller.

Hvis du ikke kender øvelserne, eller hvis du har brug for en mere avanceret udgave af dem, anbefaler hun at bruge Youtube, hvor der ligger et hav af videoer, der forklarer teknikken.

Tip 2: Gode steder til udendørstræning

En udfordring, når man skal starte med at træne udendørs, kan være at få inspirationen til, hvor man kan gøre det henne. I området omkring Engholmene har Heidi Møller en anbefaling.

“På Amagerfælled findes der en bakke, som kaldes for “intervalbakken”. Den kan ses fra vandrehjemmet, og det er den højeste i området, så man er ikke i tvivl. Den bliver brugt rigtig meget til intervaltræning,” siger Heidi Møller og fortsætter:

“Generelt er Amagerfælled et fantastisk sted at træne. Der er også borde og bænke rundt omkring, som man kan bruge til sine fundamentale øvelser – hvis det fx er frostvejr, er det en god idé at lave maveøvelserne på en bænk i stedet for på græsset.”

Tip 3: Det rette udstyr

Man kan ikke snakke udendørstræning uden at komme omkring det omskiftelige, danske vintervejr.

“Det er vigtigt, at du har ordentligt tøj på. En lang undertrøje i uld er et must, og det samme er handsker og en hue,” siger Heidi Møller og kommer med en klar anbefaling:

“Jeg har testet rigtig mange mærker, og jeg har fundet frem til ét, der er helt out standing. Det hedder Under Armour og laver funktionsdygtigt tøj. De har tre niveauer i vind- og regntæthed. Det er ikke et billigt mærke, men til gengæld er det topkvalitet, og du behøver ikke mere end to lag.”

Frost og nedbør behøver slet ikke at være en undskyldning for ikke at træne udendørs, ifølge Heidi Møller:

“Hvis det regner, finder jeg typisk et halvtag at lave mine øvelser under. Og hvis det er meget koldt, så plejer jeg at løbe en lang tur for at få varmen i stedet for at lave øvelser.”

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019