Tre klassiske koncerter til at forsøde dit forår

Nye kunstnere, klassikere fra Berlioz og Liszt og nordisk klang med Grieg, Sibelius og Nielsen – foråret byder på mange fantastiske klassiske koncerter. Engholmene har fundet tre, som vi synes, du skal høre.

Når hverdagen byder på alskens stress og jag, er det vigtigt nogle gange at finde rum til at læne sig tilbage. Et af de somme tider oversete midler til dette er den klassiske musik. Den tilbyder et rum til eftertanke og ro. Tiden går i stå, og man kan lade sig forføre af den klassiske musiks evne til at rumme såvel den store dramatik som den følsomme enkelthed.

For de fleste vil foråret byde på dage eller perioder, hvor travlheden får lidt for godt fat. Engholmene har fundet tre klassiske koncerter, du kan forsøde dit forår med.

Oplev de kommende talenter i klassisk musik til onsdagskoncert i Christians Kirke

Onsdagskoncerterne er et koncept, hvor studerende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium får lov at udfolde sig udenfor konservatoriets vægge, og publikum får lov at nyde et spirende talent i udvikling. Der er koncert hver onsdag, koncerterne varer 45 minutter og bliver afholdt på forskellige koncertsteder rundt i København. Koncerterne er oplagte for dig, der stadig er i gang med at undersøge den klassiske verden, men de kan også nydes af den mere erfarne klassisk koncertgænger, der sætter pris på det nye blod i genren.

Onsdag den 6. marts foregår onsdagskoncerten i Christians Kirke fra 17 til 18. Koncerten vil bestå af værker af den franske komponist Debussy og den tyske komponist Schumann. Der er gratis adgang.

Find flere onsdagskoncerter på i kalenderen på Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums hjemmeside.

Lad Det Kongelige Kapel forfører dig med nordiske komponister

Det Kongelige Kapels nye chefdirigent Alexander Vedernikov står i spidsen for denne koncert, hvor orkestret fremfører musik af den verdensberømte norske komponist Edvard Grieg, den finske nationalkomponist Jean Sibelius og Danmarks egen komponist Carl Nielsen. Således står aftenen i nordens tegn med tre nordiske komponister, der alle har et romantisk, melodisk og følsomt tonesprog med et heroisk præg.

Den musikalske aften foregår den 3. maj på Operaens store scene. Koncerten starter kl. 19.30 og forventes at vare 1 time og 45 minutter inkl. pause.

Læs mere om koncerten og bestil billetter her.

Berlioz og Liszt bringes til live af DR’s Symfoniorkestret

DR Symfoniorkestret er en historisk kulturinstitution, og på denne aften i slutningen af maj, byder de indenfor til en koncert med den franske komponist Berlioz’ symphonie fantastique, der er et af de mest originale orkesterværker, der findes. Aftenen ledes af chefdirigenten Fabio Luisi, der styrer DR Symfoniorkestret gennem den musikalske rejse, som også byder på klavertroldmanden Liszts eventyrlige klaverkoncert nr. 2.

Koncerten foregår 23. maj kl. 19.30. Du kan købe billetter på DR Koncerthusets hjemmeside. Som gæst til DR Symfoniorkestrets torsdags-, fredags-, og lørdagskoncerter i Koncertsalen, kan du møde op en time før koncerten til det, Koncerthuset kalder ”Mød Musikken”. Her vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program i selskab med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist. Arrangementet er gratis.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019