Drop fitnesscentret, træn udendørs og få mere tid til dine børn

I vinterhalvåret kan det varme fitnesscenter godt lokke, når den tunge vintermad skal forbrændes. Men selv om kulden bider, er det en rigtig god idé for dit helbred og din krop at træne udendørs. Og træningen kan faktisk kombineres med familielivet, så du både får mere tid med dine børn og mindre på sidebenene.

Heidi Møller er personlig træner, performancecoach og forfatter, og hun har specialiseret sig i udendørstræning. Hun forklarer, at der er utallige fordele ved at træne udendørs. Lige fra at naturen har døgnåbent, til at det hjælper til en bedre søvn og mindre stress.

“Når du flytter træningen ud i naturen, kan du lave mange af de samme øvelser, som du laver i et fitnesscenter. Og faktisk vil jeg klart anbefale at lege med børnene på legepladsen, frem for at lave isolerede øvelser i et fitnesscenter,” siger Heidi Møller.

Både for store og små
Uanset om du er fast inventar i fitnesscentret, eller du aldrig har sat dine ben i ét, så kan du uden problemer trække i kondiskoene og begive dig ud i dit nye træningscenter, som hverken har åbningstider eller kræver medlemskab; nemlig naturen.

Der er masser af muligheder for at kombinere træning og kvalitetstid med dine børn, hvad enten de er store eller små. Specielt legepladsen er et fantastisk sted for leg, træning og alt derimellem.

“Turen derhen og hjem igen kan være konditionstræning. Hvis dine børn er i klapvogn, kan du løbe med dem. Og hvis de er større, kan de cykle ved siden af eller løbe på løbehjul,” siger Heidi Møller.

Mindre træning i maskiner, mere leg på legepladsen
Heidi Møller forklarer, at hvis du mangler inspiration til, hvordan du kan træne på legepladsen, så læg mærke til, hvad dine børn laver.

“Børn går armgang, de kan gå i split, spagat og i bro. Når vi bliver ældre, så glemmer vi at bevæge os. Hvor mange voksne er det lige, der kan gå armgang? Det er vanvittig effektiv træning. Det kan også være at kravle over et højt stativ, skubbe dit barn på en gynge eller hoppe fra afsats til afsats,” siger Heidi Møller og fortsætter:

“Jeg vil helt klart anbefale, at du leger med dine børn på legepladsen, frem for at du laver isolerede bevægelser i et fitnesscenter – på den måde bliver du kun god til få, enkle bevægelser. Og du bliver meget stiv i kroppen andre steder. Hvis du går ud og leger med dine børn, så får du en masse bevægeligheds- og mobilitetstræning. Derfor: Mere leg! Det giver mere kvalitetstid, og hvis der er noget, vi ikke har i dag, så er det tid.”

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019