Koldt udenfor: Fire sjove børneaktiviteter, der foregår indendørs

Det er weekend, og ungerne vil ud af huset, men det er iskoldt udenfor. I stedet for at pakke dem ind i flyverdragt og elefanthue, har Engholmene lavet en guide til fire sjove børneaktiviteter, når det er for koldt og ruskende til at være udenfor.

Når man er flyttet til et nyt område, er det ikke altid, man kender tilbuddene for børn i nærområdet. Især når vejret er bidende koldt, gråt og ruskende kan det være svært at hitte på, hvad man skal lave med ungerne i weekenden.

Derfor har Engholmene lavet denne guide med ideer til børnevenlige – og varme – aktiviteter, og de fleste er ikke længere væk end 10 minutter på cykel.

Gus og gys

Enhver der har prøvet saunagus ved, at det er en fantastisk kilde til velvære. Som oftest er det mest en voksenaktivitet, fordi saunaen til hverdag er for varm til børn. Men hver søndag kl. 13.00 skruer DGI-byen en anelse ned for temperaturen, og så er det tid til Familie Gus.

Det er en sand oplevelse for sanserne, når duften af de nøje udvalgte æteriske olier rammer de glohede sten. DGI-byens gusmestre fører dig og familien trygt igennem de forskellige sessioner, så en god oplevelse for alle er sikret. Og får I det alt for varmt, kan I efter jeres gus få et gys fra den isnende bruser.

Husk at bestille billet til Familie Gus i god tid, da det er et populært arrangement, og der ofte er fuldt booket. Billetter kan bestilles i DGI byens online bookingsystem – følg linket her

Stort hus med plads til leg og bevægelse

Ikke langt fra Engholmene – på Frederiksberg – findes kultur- og bevægelseshuset KU.BE på 3800 m2 fordelt på fire etager. Her er der god mulighed for, at du kan gå på opdagelse med dine børn og udforske balance, højder, klatreevner og meget mere.

Huset byder blandt andet på en indendørs rutsjebane, klatrelabyrint, et pudeområde for de mindste og et klatrenet med flot udsigt for de modige. Stedet åbnede i 2016 og er derfor moderne og arkitektonisk flot.

I weekenderne er KU.BE meget populært, og i efteråret og vinteren kan der opstå kø udenfor af hensyn til brandsikkerheden. Find åbningstider, og læs om de mange arrangementer i huset på KU.Bes hjemmeside her

Varm kakao på børnevenlig café

En god kop varm kakao er altid populær hos småfolk, og hvis I ønsker lidt afveksling fra kopperne derhjemme, så er Café Sonja et oplagt valg. Her er den gode stemning i højsædet med fokus på kvalitet og bæredygtighed.

Caféen er oplagt til børnefamilier og mødregrupper. Børnene kan hygge sig med plads til leg og bevægelse i det dertil indrettede børnerum, imens mor og far kan få en god kop kaffe. Der er ovenikøbet puslefaciliteter med godt udsyn til barnevognene.

Menuen er indbydende, uhøjtidelig, og børnevenlig, og de serverer naturligvis varm kakao med flødeskum – se menuen her. Café Sonja ligger på Vesterbros Saxogade og er opkaldt efter 60’ernes TV-succes Sonja fra Saxogade.

Historie i børnehøjde

På Børnenes Museum, der ligger i forbindelse med Nationalmuseet, kan ungerne tage en sejltur over havet i et vikingeskib. De kan opleve at være skoleelever i 1930’erne og blive klogere på deres bedsteforældres tid på skolebænken. De kan lave mad i middelalderkøkkenet. Og de kan gøre borgen klar til fjendens angreb.

I modsætning til “voksenmuseet” må alt i udstillingerne røres og opleves. En flok frivillige pensionister står på spring for at give børnene en sjov og lærerig oplevelse.

Hvis I får lyst til at tage børnene med over på Nationalmuseet, så skal I ikke frygte, at det bliver kedeligt. Overalt på museet er der nemlig installeret kedsomhedsknapper, som børn og barnlige sjæle kan trykke på – malerier taler, drager forbløder, eller der går ild i en samling. Ingen ved, hvad der kommer til at ske.

Priser, åbningstider og andre praktiske informationer kan findes på Nationalmuseets hjemmeside her.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019