Rejsegilde på Sivholm markerer Engholmenes udvikling

Udviklingen af Engholmene skrider planmæssigt fremad. Det blev senest markeret ved rejsegildet på boligøen Sivholm – én af Engholmene Business Centers kommende naboer.

Lige ud til Nelson Mandelas Allé kommer Engholmene Business Center til at husere med sine 47.000 kvadratmeter, der både er skræddersyet til store, mellemstore og mindre virksomheder. Engholmene Business Center skyder op som en del af Engholmene midt i København – en kanalby bestående af fem boligøer der omsluttes af kanaler, hyggelige broer og smukke kajpromenader.

Forleden blev der afholdt rejsegilde på naboøen Sivholm, der består af 43 unikke rækkehuse i flere forskellige størrelser. Alle med store, indbydende kælderetager og parkering i Sivholms private p-kælder med direkte adgang til boligerne.

Rejsegildet er en gammel tradition, som oprindeligt blev afholdt af mere spirituelle årsager, fordi byggeprojektets succes afhang lige så meget af gudernes humør som af håndværkernes dygtighed. I dag bruges rejsegildet som en milepæl for at fejre, at byggeriet går ind i sin afgørende fase.

Og som Anders Boe Hauggaard, teknisk direktør hos NPV A/S, sagde i sin tale, så er rejsegildet håndværkernes fest. Men i dagens anledning var de kommende beboere på Sivholm også blevet inviteret til rejsegilde i forlængelse heraf. Her blev de orienteret omkring byggeriet via taler fra en række af byggeriets markante hovedpersoner. Udover Anders Boe Hauggaard var Peter K. Danstrup, associeret partner hos Danielsen Architecture og entrepriseleder hos EMR, Daniel Simonsen, på talerstolen. De fortalte hver især om tilblivelsen af Sivholm, der markerer endnu et skridt i udviklingen af Engholmene.

De første beboere forventes at flytte ind på Sivholm i juni 2020, hvilket betyder, at byggeprocessen for længst er afsluttet, når de første lejere flytter ind i Engholmene Business Center.

Kombinationen af bolig og erhverv

En af visionerne bag Engholmene er at skabe et område, hvor livet spirer konstant, hvilket er en af grundtankerne bag at kombinere erhverv og bolig i ét byrum, som er tilfældet i Danmarks nye kanalby.

På Engholmene vil der blive etableret to lystbådehavne, hvor restauranter, caféer, dagligvarebutikker og forskellige serviceerhverv vil danne ramme om et charmerende miljø, hvor folk kan mødes i alle henseender. Her kan du spise frokost med din forretningsforbindelse, ligesom du kan handle de sidste råvarer ind til fødselsdagsmiddagen.

Engholmenes liv og atmosfære er med andre ord en eksemplarisk balance mellem erhvervslivet og det private – det er her, man tager hen for at spise, bo og arbejde.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019