Rejsegilde på Sivholm: Beboerne blev inviteret med indenfor

Torsdag den 14. november blev der afholdt rejsegilde på Sivholm. Foruden et traditionelt rejsegilde for byggeriets håndværkere blev der også afholdt rejsegilde for de kommende beboere på Sivholm. Her fik de mulighed for at se nærmere på det, der snart bliver deres nye hjem.

”Hurra, hurra, hurra og så det lange – huuuurraaaaaa!” Sådan lød det fra forsamlingen af spændte, kommende engholmere, som var mødt op i teltet på Engholmene for at fejre Sivholms rejsegilde.

Rejsegildet er en gammel tradition, som oprindeligt blev afholdt af mere spirituelle årsager, fordi byggeprojektets succes afhang lige så meget af gudernes humør som af håndværkernes dygtighed. I dag bruges rejsegildet som en milepæl for at fejre, at byggeriet går ind i sin afgørende fase.

Og som Anders Boe Hauggaard, teknisk direktør hos NPV A/S, sagde i sin tale, så er rejsegildet håndværkernes fest. Men i dagens anledning var de kommende beboere på Sivholm også blevet inviteret til rejsegilde i forlængelse heraf.

Her blev de kommende beboere orienteret omkring byggeriet via taler fra en række af byggeriets markante hovedpersoner. Udover Anders Boe Hauggaard var Peter K. Danstrup, associeret partner hos Danielsen Architecture og entrepriseleder hos EMR, Daniel Simonsen, på talerstolen. De fortalte hver især om tilblivelsen af Sivholm.

Beboerne var spændte

Efter talerne havde de fremmødte mulighed for at se nærmere på byggeriet, ligesom de også havde mulighed for at gå på opdagelse i udvalgte boliger.

Nogle af dem, der havde fundet vej til Sivholms rejsegilde, var Lars Lind og hans familie. De har købt et af de eksklusive byhuse i Sivholm, som de glæder sig til at flytte ind i. For dem opfylder huset på Sivholm alle de krav, de havde til deres drømmebolig.

”Vi har altid gerne villet have et hus, som er centralt placeret, ligger ved vandet og har gode parkeringsforhold. Alt det kunne vi få opfyldt med huset på Sivholm. Samtidig virker Engholmene til at være et spændende område, hvor vi håber at kunne danne nogle gode naboskaber,” fortalte Lars Lind.

En anden familie, som også var ude og kigge nærmere på det, der snart bliver deres nye hjem, var familien Friis. For dem var det særligt én ting, der gjorde, at de valgte at sælge huset i Nordsjælland til fordel for en fremtid på Sivholm.

”For os var det helt klart kombinationen af vand og by. Det er lidt svært helt at forestille sig det færdigt lige nu, men man går så småt og tænker på, hvordan vi gerne vil indrette det. Men jeg er sikker på, at når det hele står færdigt, så bliver det et fantastisk sted med en masse muligheder. For det bliver jo faktisk en by i byen,” sagde Brian Friis.

Sivholm består af 43 unikke rækkehuse i flere forskellige størrelser, alle med store, indbydende kælderetager og parkering i Sivholms private p-kælder med direkte adgang til boligerne. De første beboere forventes at flytte ind i deres nye drømmebolig i juni 2020.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019