På Engholmene er to nye lystbådehavne snart klar


Den maritime stemning stiger sammen med varmegraderne på Engholmene, Københavns nye kanalby, hvor to helt nye lystbådehavne inden længe er klar til at blive taget i brug. Hen over foråret har der været fuld kraft på gravearbejdet, og snart vil både vand i havnebassinerne og smukke træbroer understrege indtrykket af en ny maritim bydel i København.

Engholmerne kan glæde sig til, at anlæggelsen af de to nye lystbådehavne nu nærmer sig slutfasen. Når de to havne står helt færdige, bliver der både anløbsbroer til lystbåde og promenadeplads langs molen og de kommende caféer og restauranter.

Vand i kanaler og havnebassiner på Engholmene
Det er efterhånden længe siden, at der kom vand i de første kanaler rundt om boligøerne på Engholmene. Nu er der også havvand i det nordlige bassin nær Nobelholmen, som fremover vil blive den ene ud af de to nye lystbådehavne på Engholmene. Inden længe vil der også løbe vand ind i det sydlige bassin og begge vil fremover vil være forbundet med de øvrige kanaler og Københavns Inderhavn. Så snart udgravningen er tilvejebragt og der er vand i bassinerne, går træarbejdet i gang. Allerede nu er området ved Christian Langes Plads næsten færdiganlagt, og her kan beboere og besøgende nyde udsigten fra bænke og liggestole placeret rundt omkring på de smukke trædæk, der kommer til at vende ud mod den sydlige lystbådehavn. Her er det ikoniske Druknehus også netop blevet genopført i en restaureret udgave.

Et maritimt miljø vokser frem på Engholmene
Ved begge lystbådehavne bliver der bygget et havnemiljø i form af træbroer, hvor man kan lægge til og fra med båd. De øvrige trækonstruktioner, rundt langs bassinkanterne, bruges allerede ivrigt til både isætning af kajak og SUP board, men også til hyggeligt samvær. Den nordligste havn anlægges af Ejendomsudviklingsfirmaet NPV og forventes at stå helt færdig i løbet af sommeren. Den nordlige halvdel af den sydlige havn anlægges også af Ejendomsudviklingsfirmaet NPV, hvor den sydlige del anlægges på et senere tidspunkt af By & Havn. Rundt på øerne – og særligt ved de to havne – har NPV udviklet erhvervslejemål, hvor man blandt andet i den nærmeste fremtid vil kunne nyde et glas vin, en kop kaffe eller en lækker middag i solen samt følge med i sejlerlivet og aktiviteterne på vandet

Betonkanal fra 1930’erne skal rykkes flere hundrede meter            
Hvor den nordligste lystbådehavn er færdigudgravet, kræver den sydlige havn en særlig koordinering med både H.C. Ørstedværket, og det igangværende metrobyggeri. Her er den gamle vej blevet omlagt til, hvad der bliver den nye Nelson Mandelas Allé. Særligt for opgaven er den gamle betonkanal, der har ledt vand ind til H.C. Ørstedværket siden 1930’erne, med den funktion at køle fjernvarmeproduktionens store anlæg. Kanalen skal både tømmes og nedbrydes. Et nyt indløb genopføres længere mod vest, før den sydlige havn kan færdiggøres. Det har krævet en særlig koordineret planlægning, da det skal passe sammen med, at H.C. Ørstedværket er taget ud af drift i forbindelse med andet renoveringsarbejde hen over sommeren.

Vand skaber stemning på Engholmene
Med de to nye lystbådehavne forstærkes den maritime stemning på Engholmene, der med rette kan kaldes for en moderne fortolkning af Nyhavn og Christianshavn. Boligøerne er omgivet af vand til alle sider, og fra samtlige boliger kan man nyde den særlige stemning og udsigt fra egen altan eller terrasse. Det åbner også for en masse fritidsaktiviteter på vandet, fordi det er muligt at lægge til med båd, kajak eller SUP board og komme omkring på vandet og rundt i de små kanaler eller ind mod byen og Inderhavnen. Fra Engholmene kan du også ro gennem slusen med kajak eller SUP board og ud til den smukke natur ved Sydhavnstippen og dæmningen på Amagersiden.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019