På BaneGaarden mødes natur, kultur og bæredygtig mad midt i byen


Økologisk gårdbutik, trælader, bistader, højbede, krogede frugttræer og vildtvoksende brombærkrat. Det lyder som noget, du finder ude på landet. Men faktisk er denne landlige idyl nabo til Engholmene. På det nye kultur- og madsted BaneGaarden kan du i dag fylde indkøbskurven med økologiske og bæredygtige varer, spise langbordsmiddag i Kulturladen eller nyde en kold øl og en snack i solen.

Ikke langt fra Engholmene vokser der lige nu et helt særligt sted frem på DSB’s nedlagte baneterræn på Otto Busses Vej. Håndværkerne har haft travlt med en nænsom istandsættelse af de gamle trælader, der nu danner ramme om et blomstrende kultursted, hvor bæredygtig mad, natur og kultur mødes midt i byen

Engholmene har fået kulturelt fyrtårn til nabo
For ikke så længe siden stod de mere end 100 år gamle trælader på DSB’s baneterræn nær Engholmene tomme. Faldefærdige, glemt og gemt væk i et vildtvoksende krat af buske, brombærranker og selvplantede træer. Imidlertid fik nogle af landets pionerer inden for bygningsbevaring og bæredygtig gastronomi nys om denne lille glemte perle midt i byen, og så tog tingene fart. Den vilde natur er der stadig og danner en frodig naturoase midt i storbyen. Små stier slynger sig gennem knæhøjt græs og nyligt anlagte højbede. Mellem træbygningerne er der anlagt en hyggelig gårdhave med bænke og borde, krydderurter i blomsterkummer og en lille friluftsscene. Fem af de ni smukke gamle trælader er nu smukt restaurerede, med respekt for de oprindelige materialer og byggemetoder, og huser både spisesteder, gårdbutik, madboder og kulturhus. Men det slutter ikke her, for de øvrige lader skal også sættes i stand. Folkene bag stedet har mange planer og idéer for fremtiden.

Bæredygtige indkøbsmuligheder nær Engholmene

Hvis du bor på Engholmene og gerne vil fylde køleskabet med sprøde økologiske grøntsager, frisk frugt og bæredygtige varer, så er Aarstidernes gårdbutik dit nye favoritsted. Her kan du få alt, hvad der hører ind under husholdningsbudgettet, og det hele er valgt ud fra bæredygtige principper. Det store langbord bugner med indbydende grøntsager og frugt af den økologiske slags. På hylderne finder du alt fra tørrede svampe og bønner til syltede sager, mel, gryn, nødder, chokolade, rengøringsmidler og meget mere. Varerne pakkes i brune papirposer af de venlige ekspedienter bag disken. Det er en vaskeægte købmandsbutik i en moderne udgave. Udover den faste gårdbutik, der har åbent alle dage, arrangeres der i weekenderne ofte markedsdage, hvor bæredygtige og lokale producenter sælger biodynamiske grøntsager af egen avl, skånsomt fanget fisk, lækkerier fra den økologiske slagter og meget mere.

Gå til morgendans, kunstudstillinger og foredrag

Allerede nu er der gang i de forskellige spændende arrangementer i Kulturladen, som en af de ni lader er døbt. Her er der både fællesspisning og kulturarrangementer, såsom kunstudstillinger, foredrag, samtalesaloner, workshops, madværksteder og meget mere. Derudover har BaneGaarden også en lille friluftsscene og et stort naturområde, til de mange udendørsaktiviteter.

Kræfterne bag BaneGaarden

BaneGaarden er et kultursted, der er blevet søsat af toneangivende kræfter inden for både gastronomi, bæredygtighed og ejendomsudvikling. Igangsætterne omfatter således både Søren Ejlersen, kok og medstifter af Aarstiderne A/S, økologisk landmand og iværksætter Thomas Harttung, Thomas Nordahl, der er medejer af flere ejendomsselskaber og en central kraft bag reetablering af det tidligere Raadvad Center, nu Center for Bygningsbevaring, samt Janne Axelsen, der er medejer af Sandbjerg Gruppen A/S og Optoglas ApS.

Du kan læse mere om BaneGaarden her: Link til http://www.banegaarden.com

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019