Ø-paradis byder på liebhaveri med natur og vand blot få kilometer fra Vesterbro


Det urbane, lokale fællesskab breder sig på Sivholm. Engholmenes private boligø, som kanalen nu bugter sig hele vejen rundt om, efter de sidste spunsvægge blev fjernet i slutningen af oktober. De første beboere flyttede allerede ind i juni, og livet summer efterhånden fra flere af de 43 liebhaverboliger, der byder på grønne områder, tagterrasser og privat adgang til kanalens blå vand.

Blot få kilometer fra Københavns pulserende byliv er et nyt lokalt sammenhold blomstret op på Engholmenes seks boligøer. Lyset skinner nu ud i efterårsmørket fra de mange nye boliger, hvor livet for længst er begyndt at flytte ind. Med sine mange små kanaler lever Engholmene på alle måder op til sit navn som Københavns nye kanalby. Her frydes øjet ved synet af private både og kajakker, der vugger blidt og sender tankerne hen på et mini-Amsterdam.

Midt i dette maritime mekka ligger Sivholm. Hjemsted for 43 liebhaverboliger, der med fjernelsen af de sidste spunsvægge i slutningen af oktober, nu for alvor kan kalde sig en privat boligø. Byhusene samler sig smukt i et lille boligsamfund med fælles front mod øens grønne midte, mens de private uderum strækker sig mod kanalen på bagsiden af husene.

Morgendukkert fra egen terrasse

Med snuden i Engholmenes nybebyggede jord, trækker den brune hund mod Sivholm. Det virker næsten som om, den instinktivt ved, at det er her, den snart skal bo. Det er søndag eftermiddag. Hundens ejer har lagt lufteturen forbi deres kommende hjem i et af de 43 liebhaverrækkehuse, hvor særligt den private adgang til vandet har været en af grundene til, at blækket på købsaftalen nu er ved at tørre:

”I dag bor jeg faktisk kun 50 meter fra Københavns Havn, men det betyder stadig, at jeg skal have min badekåbe på, når jeg skal ned og morgenbade. Når jeg flytter ind på Sivholm, vil jeg kunne hoppe i vandet direkte fra min terrasse. Det glæder jeg mig virkelig meget til,” fortæller han og lader blikket vandre over mod den boligø, han snart kan kalde for sit hjem.

Det tager ikke mange sekunder at få øjnene op for arkitekternes genistreger på Sivholm. Med en privat tagterrasse, forskudte åbne planer og direkte adgang til vandet fra egen træbrygge, serverer boligerne på Sivholm de private uderum, som ellers er lidt af et særsyn så tæt på København.

Udfoldelse fra kælder til kvist

At Sivholms nye byhuse er i en klasse for sig, står også klart, så snart fødderne træder ind over dørtærsklen i de velgennemtænkte huse. Her fornemmer man tydeligt inspirationen fra andre populære københavnske byhuse som Humleby på Vesterbro eller Kartoffelrækkerne på Østerbro. På Sivholm er det dog tydeligt, at byhusene er tænkt ind i en nutidig og mere funktionel version. Med en rummelighed, der breder sig fra loftshøjden og ned gennem etagerne, er der god plads til udfoldelse og store armbevægelser. Ligesom byhusenes forskellige niveauer sikrer lys og luft fra kælder til kvist.

Og det er vist heller ikke helt forkert at kalde Sivholm for et privat ø-paradis med livskvaliteten i fokus. Noget så irriterende hverdagsagtigt som at skulle slutte arbejdsdagen med at cirkle rundt efter en parkeringsplads, der synes aldrig at eksistere, er en saga blot på Sivholm. Og det er selv om at øen befinder sig blot få kilometer fra der pulserende Vesterbro. Under de smukke byhuse strækker sig nemlig en fælles parkeringskælder, hvor alle beboere har egen plads til bilen med direkte adgang til husets luksuriøse kælderafdeling. Når Sivholms beboere vender hjem i bil, kører de desuden direkte i parkeringskælderen, så boligøens indbydende udeområder altid er fri for biler – både langs kajkanterne og i det grønne gårdrum, hvor børn kan lege frit og trygt, og beboerne kan mødes i fællesskab.

Hvad end man er til fællesskab og lokalt sammenhold, eller privat kig til stjernehimlen fra sin tagterrasse, så byder Sivholm på det hele. Her går livskvalitet nemlig hånd i hånd med funktionalitet og naturens skønhed.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019