Nye skoler og attraktive idrætsfaciliteter skaber liv i området omkring Engholmene

Skolen i Sydhavnen blev indviet i 2015. Nu er yderligere to store skolebyggerier med dertilhørende idrætsfaciliteter i området nær Engholmene sat i søen af Københavns Kommune. En grøn skole ved Sluseholmen og en skole med madprofil i Kødbyen er blandt tiltagene.

Området omkring Engholmene, Sydhavnen og Vesterbro blomstrer op og trækker flere børnefamilier til. Derfor er der behov for både nye skoler og idrætsfaciliteter. Københavns Kommune har nu to nye skolebyggerier på vej i området omkring Engholmene. Og det er ikke kun skoler, der skal opføres, det er i lige så høj grad idrætshaller, hvor lokale kan mødes for at dyrke motion i fritiden. Det er lige netop den balance, der er i fokus hos Københavns Kommune med de kommende skoleprojekter.

”Byen vokser, og derfor bygger vi nye skoler. Det er positivt, at det er blevet attraktivt for forældre at blive boende i København, også når man har fået børn i skolealderen. Med de nye skoler i Kødbyen og på Sluseholmen får børnene en moderne skole med faciliteter, som er helt i top. Og borgerne i lokalområdet får mulighed for at dyrke fællesskabet i skolernes nye idrætshaller,” siger Københavns børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).

Gå til familiebadminton eller ældregymnastik
Fælles for de to kommende skolebyggerier i henholdsvis Kødbyen og på Sluseholmen er netop de tilhørende idrætsanlæg, der uden for skolens åbningstid vil kunne benyttes til fritidsaktiviteter for områdets beboere. Som det også er tilfældet med mange andre idrætshaller under Københavns Kommune, vil det i forskelligt omfang være muligt for både foreninger og privatpersoner at leje sig ind. For beboerne på Engholmene betyder det, at der kommer endnu flere muligheder for at dyrke idræt og andre fritidsaktiviteter i nærområdet.

Madskole og idrætshal i kødbyen
En skole som placeres i Kødbyen, skal selvfølgelig have egen madskole. Det er netop en del af profilen for den nye skole, der skal bygges på hjørnet af Skelbækgade og Ingerslevsgade, blot en kilometer fra Engholmene. Den nye skole får tilknyttet en såkaldt madskole, hvor der bliver lavet mad til eleverne på skolen. På en madskole deltager eleverne i madlavningen, og køkkenet indgår i den praktiske undervisning på skolen, hvor børnene lærer om fødevarer, madspild og sunde madvaner. Skolen, der kommer til at ligge lige over for Dybbølsbro Station, vil kunne huse ca. 840 elever fordelt på tre spor, samt en KKFO med mere end 300 pladser. Den integrerede madskole giver både skolens elever mulighed for at få et måltid mad serveret på skolen og rummer derudover planer om et moderne produktionskøkken og udvidede faciliteter til brug i undervisningen. Skolen skal stå klar i 2024 og har en forventet størrelse på mellem 10.000 og 12.700 m2. Det tilhørende idrætsanlæg får et indendørs spilleareal i størrelsesordenen 24 gange 44 meter.

En grøn bypark på taget
Den nye skole ved Sluseholmen står ikke klar endnu, så indtil videre har skolens første elevhold til huse i nogle midlertidige pavilloner ved Skolen på Sydhavnen. Rammerne for skolens elever og lærere ændrer sig imidlertid markant, når den nye skole står klar i 2024. Her rykker de ind på en skole med plads til ca. 840 elever fordelt på tre spor. Kommunens ambition er en grøn byskole, og derfor blev vinderforslaget af kommunens udbud også et, hvor der var lagt stor vægt på at udnytte de 5000 m2 udeareal til rekreative uderum med fokus på natur og bæredygtighed.

Blandt andet vil et grønt taglandskab og flydepontoner skabe gode muligheder for undervisning i det fri og samtidig udgøre en grøn bypark, der vil være tilgængelig for byens borgere uden for skolens åbningstid. Sammen med det tilhørende idrætsanlæg vil udearealerne på den kommende skole ved Sluseholmen være endnu et bidrag, der beriger området omkring Engholmene med mulighed for et levende og aktivt lokalområde.

Skolen i Kødbyen
Projektet er i udbud, og vinderprojektet forventes offentliggjort i begyndelsen af 2021. Bygherrerådgiver for Københavns Kommune og Byggeri København (ByK) er et konsortium bestående af Mangor & Nagel, Kuben Management, Niras og Leth & Gori Arkitekter.

Skolen på Sluseholmen
Skolen har i øjeblikket til huse i pavilloner ved Skolen i Sydhavnen. Det kommende byggeri projekteres og opføres af BAM Danmark, JJW Arkitekter, rådgivende ingeniørfirmaer AB Clausen og JL Engineering samt arkitektfirmaet Keingart og Thing Brandt Landskab.

Følg med i udviklingen her: https://byk.kk.dk

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019