Ny daginstitution på vej til Lyngholm

I takt med flere og flere flytter ind i Engholmene, bliver behovet for en daginstitution større. Derfor er det kærkomment, at der i medio 2020 åbner en ny integreret dagsinstitution i Lyngholm.

Den nye daginstitution, kommer til at indgå som en integreret del af den eksisterende karre på Lyngholm. Der er tale om en integreret institution med fem forskellige grupper med både vuggestue og børnehave. Daginstitution bliver et hus for børn bygget på børnenes præmisser med plads til leg, læring og venskaber i smukke omgivelser.

”I forhold til institutionens placering kommer den til at ligge trygt og beskyttet inde i en privat gårdhave. Derudover bliver det med en smuk placering, og institutionen kommer til at være en integreret del af boligmiljøet, som prydes af kanaler og grønne områder”, siger Anna-Maria Paamand, som er udviklingschef i NPV.

Størrelsesmæssigt kommer institutionen til at kunne huse omkring 20 børn pr. Gruppe.

Mennesket er i fokus

Daginstitutionen kommer til at indgå i den eksisterende karre, hvorfor det arkitektoniske ydre bliver meget lig Lyngholms, som er tegnet af Danielsen Architecture. Når det kommer til institutionens indre, er det blevet tegnet af Arkitema Architects, som arbejder ud fra et mantra, der hedder ”People In Architecture”, som i sin essens går ud på at skabe de bedste arkitektoniske rammer for de mennesker, som skal benytte bygningen. I dette tilfælde børnene og personalet.

”Vi tager udgangspunkt i den bruger, som skal benytte den givne bygning, og på den måde skaber vi de mest hensigtsmæssige betingelser for det liv, som skal leves. På dette projekt har vi været i tæt samarbejde med bygherren, som i dette tilfælde er Københavns Kommune. Her har der været en omfattende sparing i alt fra arealoptimering til kvadratmeteranalyser, hvilket har været med til at få de skønneste leverum frem”, siger Mette Julie Skibsholt, der er partner hos Arkitema Architects.

Institutionen i Lyngholm bliver én af i alt to daginstitutioner, som bliver bygget i Engholmene.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019