Engholmene guider til forårslæsning i årets første solsstråler på altanen

Foråret står for døren, og det betyder flere solskinstimer, som kan udnyttes på altanen med en kop the, en plaid og en god bog. Vi guider til 3 læseværdige bøger.

Selvom temperaturerne fortsat svinger, er den god nok. Det er officielt blevet forår, og pinsen står for døren. Hvad end du har planlagt en afstikker til Berlin, eller er hoppet på ”staycation”-bølgen, og bliver hjemme i København, er en god bog en selvfølge. I følgende artikel giver vi inspiration til tre læseværdige bøger, som du kan fordybe dig i.

Bestselleren:

Den, der lever stille – En roman af Leonora Christina Skov

En modig og personlig roman som tager udgangspunkt i forfatterens eget liv, og som i sin essens handler om at miste dele og finde sig selv, og om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden.

Christina er ensom, men hun har en plan. Hvis bare hun opfører sig almindeligt, får topkarakterer og ikke gør sine forældre kede af det, kan det være, at de kan elske hende. Men der er også den unge litteraturstuderende, der på trods flytter til København for at genskabe sig selv som forfatteren Leonora og til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst. ”Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem”, siger hendes far, men så tager Leonoras raseri og livslyst endelig over.

Den barske:

Planen – En roman af Morten Pape

Planen er en hudløst ærlig selvbiografisk roman, som skildrer, hvordan det er at vokse op i den eroderede ghetto, Urbanplanen. Morten vokser op i det belastede boligområde med det værst tænkelige udgangspunkt. Han er intelligent, dygtig i skolen og drømmer om at blive skuespiller. En drøm som har svære vilkår i et understimuleret miljø præget af vold og kriminalitet samt af dominansen fra en underklasse-jantelov, der minder dig om, at du ikke skal tro, at du er noget. Da Mortens forældre bliver skilt vendes der op og ned på alt, og han begynder langsomt at ændre karakter fra den stille nørdede dreng til ballademageren, som er fuld af had mod det samfund, som han lever i.

Den internationale selvbiografi

Min Historie – Af Michelle Obama  

Har du nogensinde tænkt over, hvordan det er, at være gift med verdens mest magtfulde mand, som oven i købet var den første afroamerikanske af slagsen? Dette er en uhyre velskrevet fortælling, hvor Michelle Obama inviterer læseren med ind i sin verden, og i de oplevelser som har formet hende. Du kommer med fra barndommen i Chicago South Side til hendes år som førstedame.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019