Nu er der bæredygtige delebiler på Engholmene

I samarbejde med GreenMobility og DriveNow har NPV A/S etableret otte parkeringspladser til bæredygtige delebiler på Engholmene. Bilerne holder allerede på parkeringspladserne, som er placeret ved Tømmergravsgade – der vil også blive etableret to ladestationer.

Det er dyrt at eje en bil. Ifølge bilorganisationen FDM’s beregning koster det ca. 70.550 kroner om året at eje en ny bil til en værdi af ca. 100.000 kroner, når brændstof, dæk, vedligehold, forsikring, afgifter, værditab og renter er regnet med. Såfremt du kører 30.000 kilometer om året.

Hvis du er træt af at betale udgifter til en bil, der står parkeret i garagen det meste af dagen, kan en delebil være løsningen for dig. NPV A/S har i samarbejde med GreenMobility og DriveNow etableret otte parkeringspladser til bæredygtige delebiler på Engholmene, som beboerne frit kan benytte.

For NPV A/S har det været vigtigt at sikre, at de populære delebilsordninger også var mulige på Engholmene, så alle kan komme hurtigt gennem byen uden at have problemer med parkering og hvad, der ellers følger af at have en privat bil.

”Vi har ønsket at bidrage til et bæredygtigt og fleksibelt alternativ til at eje en bil og samtidig bidrage til, at trængsels-, parkerings- og emissionsproblemer i byen reduceres. Derfor er vores beskedne bidrag at stille arealer til rådighed og etablere mulighed for opladning, så delebilerne er lettilgængelige for alle på Engholmene,” fortæller Anette Krarup, Udviklingsdirektør i NPV A/S.

Grønne delebiler uden faste udgifter
GreenMobility & DriveNow er to delebilskoncepter, som gør det nemt og grønt at køre bil i byen. Konceptet går ud på, at du kan tage en bil på gaden og køre hen, hvor du vil. Herefter kan du blot efterlade bilen på gaden – så længe det er indenfor zonen. Du skal altså ikke bekymre dig om at parkere bilen, hvor du tog den. Men hvis du gerne vil beholde bilen, du er kommet i, for at køre videre senere, er det også en mulighed.

Der er mulighed for at tegne forskellige abonnementer hos de to selskaber, men standardprisen er 4 kr./min. Alt, du skal gøre, er at downloade appen til GreenMobility eller DriveNow, der fungerer som nøglen til de elektriske bybiler.

Med de nye delebiler og metroudvidelsen har alle på Engholmene taget endnu et lille skridt videre på vejen mod bæredygtighed. Bilerne holder allerede parkeret på de otte parkeringspladser ved Tømmergravsgade, og er klar til at blive benyttet.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019