Vinderen af fotokonkurrencen er fundet – stort tillykke til Jonathan-Raphael Reichert

Så er vinderen af fotokonkurrencen fundet. Thorbjørn Hansen, der er Engholmenes faste fotograf og stifter og ejer af Kontraframe, har kigget billederne igennem, og i et tæt felt trak Jonathan-Raphael Reichert det længste strå.

Engholmene gemmer på mange skjulte skatte, men hvad er egentlig dit yndlingsspot? Det spørgsmål stillede vi Engholmenes beboere. Alt, de skulle gøre, var at tage et billede af deres yndlingsspot og sende billedet ind til os. Her ville Engholmenes faste fotograf, Thorbjørn Hansen, kigge billederne igennem og finde det bedste billede.

Den dygtige vinder er nu fundet, og det blev Jonathan-Raphael Reichert som løb afsted med de fire biografbilletter. Han havde taget et billede af solen, der prøver at bryde igennem, hvilket er hans absolutte yndlingsudsigt på Engolmene.

Der var blevet sendt mange flotte og velfotograferede billeder ind til fotokonkurrencen, men Thorbjørn Hansen var ikke i tvivl om, at Jonathan-Raphael Reicherts billede var det bedste. Han fremhæver særligt den fine ro og mystik, der er på billedet.

”Med billedet af solen, der prøver at bryde igennem morgendisen over Islands Brygge, var jeg ikke i tvivl om vinderen. Det rammer en særlig nerve for mig, når jeg ser billeder. Billedet har en fin ro og mystik over sig. Selvom det viser en del af alt det nye, der er skudt frem, ses enkelte elementer over disen, der kan virke som en lille flig af fortidens industrihavn. Det hele svæver, og jeg får umådelig lyst til at have været der og fornemmet lys, kold morgenluft iblandet solstrejf og duft af saltvand. Derudover er der fin komposition og en fin tone og kontrast,” fortæller Thorbjørn Hansen.

Mange flotte og velfotograferede billeder

Foruden vinderbilledet var der blevet sendt adskillige andre, fine motiver ind til fotokonkurrencen. Der har generelt været et højt niveau blandt de indsendte billede. Derfor har Engholmene besluttet at uddele to biografbilletter til både 2. og 3. pladsen. Thorbjørn Hansen har nedenfor sat et par ord på de to billeder.

”Billedet er taget indefra Myrholms gårdhave, og med den smukke, gamle tremaster fanger det et fint aftenlys, der helt hensætter én til sydlige himmelstrøg. Det er summen af elementerne med lyse facader, lav beplantning, hvide, lave bygninger i horisonten og det gamle skib, der giver denne oplevelse,” fortæller Thorbjørn Hansen.

”Billedet indefra Lyngholms gårdhave rammer den fornemmelse, jeg forestiller mig, der kan være, når mennesker som nogen af de første flytter ind i nybyggeri. Den skønne overvældelse, når en ny udsigt og smukt lys blandes med alt det nye og forventningerne, der venter én. Lyset minder om det på vinderbilledet, men fordi vi ser en kurv i forgrunden og andre tydelige elementer fra hverdagen, har det et meget mere realistisk udtryk, som giver en helt anden historie til beskueren,” fortæller Thorbjørn Hansen.

Vinderne bedes skrive en mail til  info@engholmene.dk for at indløse deres præmie.

Engholmene og Thorbjørn Hansen vil gerne sige tak for alle de fine billeder og ønske et stort tillykke med præmien til vinderfotograferne.

Lørdag den 12. Oktober er der Copenhagen Harbour Race

På lørdag vil der være mulighed for at se en masse både i havnen, når der afholdes det årlige Copenhagen Harbour Race i havnen omkring Enghavebrygge. Det er det løb i Danmark, hvor der deltager flest 8´ere – helt præcist 35 8´ere, hvilket er et ret imponerende syn. Derudover deltager der også inrigger og coastalbåde.

Løbet arrangeres af Københavns Roklub (tømmergravsgade 13, 2450 København). Du kan læse mere om eventet her: http://copenhagenharbourrace.dk/

I ønskes alle en dejlig efterårsferie.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019