Frokost på krogen: Gode muligheder for lystfiskeri ved Engholmene

Lystfiskeri er ofte noget, man forbinder med åer, fjorde og søer i provinsen eller på landet. Men som Engholmer er der faktisk rig mulighed for at få fisk på krogen lige udenfor hoveddøren.

Frisk ørredfilet på rugbrød med røræg. Paneret torsk med hjemmerørt remoulade. Stegt makrelfilet med nye kartofler og persillesovs. Hvem elsker ikke frisk fisk på frokostbordet?

Ofte tyer man til velassorterede supermarkeder eller fiskehandlere, når fisken skal på disken, men som beboer på Engholmene er der rig mulighed for at finde fiskestangen frem og fange sine egne fisk.

Lystfiskeri er nemlig ikke kun forbeholdt provinsen – streetfishingkaldes det, når man fisker i storbyer som København. Og det er en oplagt mulighed for at komme ud i naturen, ud til vandet og væk fra hverdagens stress og jag. Se her hvor du må fiske http://www.byoghavn.dk/cphport/fiskeri.aspx

Lad børnene fange frokosten

Københavns Kommune har i både 2015 og 2016 udvidet områderne, hvor det er tilladt at fiske. Hele vejen fra Havneholmen til Sydhavnstippen er der masser af steder, hvor By & Havn tillader lystfiskeri.

Hvis du er en erfaren fisker, så er det bare med at komme af sted. Og det kan endda være en sjov udendørsaktivitet at lade børnene være med til at fange frokosten.

Er du nybegynder, er det vigtigt at huske, at du skal have et fisketegn for at må fiske i Københavns Havn. Og det er en god idé enten at tage af sted med en erfaren fisker eller melde sig ind i en forening.

I københavnsområdet findes Københavns Sportsfisker Klub, der har klubstue ikke langt fra Engholmene – nemlig på Frederiksberg. Der holder de klubaftener, møder og fluebinding.

Ikke alle fisk i Københavns Havn er sunde at spise

Når du fisker i Københavns Havn er det vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er alle fiskene, der er sunde at spise. Havørred, torsk, multe, makrel og hornfisk går du ikke galt i byen med.

Fisk som skrubbe, ål, sild og aborre kan til gengæld indeholde for mange tungmetaller. Får du en af dem på krogen, skal du altså sætte den ud igen.

Siden 90’erne har det været en prioritet at rense vandet i Københavns Havn – i dag er det næsten ligeså rent som vandet i Øresund. Det er godt nyt for lystfiskere, for det betyder, at alle de øvrige fiskearter, der svømmer igennem havnen på et kort visit er helt ufarlige at spise.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019