Kom i julestemning i og omkring Sydhavnen

Luciaoptog på vandet, juleeventyr på de københavnske slotte og boder med smukke dekorationer og julegodter. Sydhavn og indre København fejrer endnu engang julen med manér.

Duften af brændte mandler breder sig, nisser lister rundt og laver narrestreger, og det københavnske gadebillede beklædes med tusindvis af julelys. December er i sandhed en magisk måned, og magien har også fundet vej til Sydhavnen – og steder ikke langt herfra.

Hvert år arrangeres der masser af skønne julearrangementer i København, der skal være med til at få dig og dine kære i det helt rette julehumør. Her er fem arrangementer, du bør overveje at tage forbi, hvis du bare elsker jul:

1. Julen på Amalienborg er blevet væk!

Kalder alle børn! Julen på Amalienborg er blevet væk, og slottet har brug for dine børns hjælp til at finde en af Dronningens gamle juletraditioner, der simpelthen er forsvundet. Arrangementet går ud på, at børnene skal hjælpe elefanten Hannibal, der desperat prøver at redde julen og som led i aktionen, bliver de ført igennem en masse juleposter i de kongelige værelser, hvor de skal høre julehistorier og lede efter spor. Lykkedes det børnene at redde julen, vil de som tak for hjælpen få uddelt Hannibal-klubben, den fornemmeste børne-elefantorden i landet her.

Jagten på julen foregår i alle weekender op til jul mellem kl. 12.00 og 13.00 for 4-6 årige og mellem kl. 14.00 og 15.00 for 7-9 årige. Læs mere om arrangementet her.

2. Vær med til at overraske staldnissen i De Kongelige Stalde
Igennem 300 år har staldnissen i De Kongelige Stalde holdt sig skjult, men i år kan du og dine børn være med til at overraske ham, når han gør Guldkareten klar til Dronningens nytårskur. ”Staldnissens hemmelighed” er en juleforestilling for børn på Christiansborg Slot, der spiller alle lørdage og søndage fra 1. til 16. december. Inden forestillingen er der juleværksted i Det Kongelige Festkøkken, hvor du og dine børn i fællesskab kan lave jeres helt egne piberensenisser. Læs mere om ”Staldnissens hemmelighed” her.

3. Lys og skønsang på vandet

Lucia kommer fra det latinske lux, der betyder lys, og denne betydning giver i sandhed mening, når du står og ser udover et strålende lyshav på Københavns kanaler. Traditionen tro samles en strøm af kajakker torsdag den 13. december fra 17.00 til 19.30 til et luciaoptog med start ved kajakhotellet ved Kalvebod Bølge. Sidste år var over 300 roere på vandet med lys i alle julens farver. Der er selvfølgelig også skønsang for alle, der kunne have lyst til at synge med på den klassiske Santa Lucia-sang.

4. Kom til julebanko i Karens Minde kulturhus

Banko er blevet en populær begivenhed, der fejrer fællesskabet og giver en velfortjent pause fra hverdagens stress og jag. Både unge og gamle nyder spillet, og det kan hurtigt blive intenst, når pladerne og brikkerne er på bordet. Den 15. december kl. 15.00byder Sydhavnens kulturhus i Karens Minde indenfor til julebanko med dertilhørende julegodter. Man skal minimum være 16 år for at deltage og tilmelding skal ske i caféen i kulturhuset eller på telefon 33668436. Læs mere om arrangementet her.

5. Nyd alle julens glæder ved julemarkedet på Anker Jørgensens Plads
Julen har også fundet vej til Sydhavns gader, og på den tidligere statsminister Anker Jørgensens plads finder du Ankers Marked, der både har juledekorationer, julegodter og juletræer. Kort sagt: Alt godt fra julen og mere til. Markedet holder åbent fredag, lørdag og søndag indtil jul. Læs mere om det sydhavnske julemarked her.

Endnu mere jul
Hvis ingen af de ovenstående arrangementer lokker, eller du bare gerne vil have endnu mere jul ud af december, kan vi også anbefale at tage et smut i Cinemaxx biografen på Fisketorvet og se den anmelderroste danske julefilm ”Den tid på året”. Traditionen tro fejrer Tivoli julen med hyggelige boder, spektakulære lys og dekorationer og eventyrlig julestemning, og fra 8. december kan du igen i år stå på skøjter og drikke varm kakao ved Frederiksberg Runddel.

Hjerternes fest har uden tvivl gjort sit indtog i København, og der er mange fantastiske arrangementer i december – god fornøjelse med dem og rigtig glædelig jul!

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019