Engholmene får egen boligshop og ’beboerhjørne’ med pop-up kaffebar

Inden længe får Engholmerne deres egen boligshop og en lokal kaffebar på hjørnet af Willy Brandts Vej. I løbet af det næste halve år åbner LokalBolig nemlig en spritny afdeling på Myrholm. Visionen er at kombinere boligsalg med et ’beboerhjørne’, hvor Engholmerne kan svinge forbi bogreolen med byttebøger, låne et SUP board eller købe friskbrygget kaffe i pop-up kaffebaren ved siden af.

I første omgang er det den populære start-up Møllers Hjemmebag, som rykker ind i pop-up lokalet. Med tiden håber LokalBolig, at hjørnet også kan overraske med andre spændende aktiviteter til glæde for Engholmerne.

LokalBolig og NPV samarbejder om det lokale liv på Engholmene
LokalBolig har været involveret i salg af boliger på Engholmene siden 2015, hvor området var projektsalg. De kender derfor allerede boligøerne som deres egen bukselomme og har en god fornemmelse for boligsalg i netop det område. Med et attraktivt hjørnelokale på Myrholm har de nu også fået chancen for at realisere idéen om en boligshop og et ’beboerhjørne’ på Engholmene, hvor Møllers Hjemmebag rykker ind med lækker kaffe og hjemmebag. For NPV A/S var LokalBolig en perfekt samarbejdspartner at få med ombord, fordi deres koncept netop bidrager til lokalområdet med aktiviteter, der kommer Engholmerne til gode.

Et hjørne på Myrholm til glæde for Engholmerne
De nye lokaler på Myrholm har gjort det muligt for LokalBolig at reservere et lokale særskilt til aktiviteter, der kommer beboerne på Engholmene til gavn. Til at begynde med bliver det en pop-up kaffebar, hvor Engholmerne har mulighed for at nappe en lækker to-go med til gåturen eller bestille takeaway kaffe til et møde. Med tiden kan det være, at behovet ændrer sig, og området kalder på et pop-up galleri, en blomsterbutik, vinbar eller noget helt andet. Uanset hvad, så er formålet med ’beboerhjørnet’ klokkeklar fra LokalBoligs side.

”For os er det vigtigt at give noget andet og mere til dem, der bor på Engholmene, end at hjælpe med at sælge deres bolig, når de engang flytter herfra. Vi vil også gerne bidrage med noget, mens de bor her. De nye flotte lokaler på Engholmene har gjort det muligt for os at realisere drømmen om et pop-up tilbud til beboerne ved siden af vores boligshop. Vi synes, det er oplagt at starte med en kaffebar, og så må tiden vise, hvad der ellers skal ske. Vi håber jo på, at beboerne på Engholmene har nogle spændende idéer og tanker om, hvad hjørnet også kan bruges til i fremtiden,” fortæller Benjamin Hansen, ejendomsmægler og indehaver af afdelinger for LokalBolig.

En lokal afdeling bidrager til mere end gode handler

Det er langt fra første gang, at LokalBolig prøver kræfter med en lokalafdeling, der specialiserer sig i et helt specifikt område. Blandt andet har LokalBolig i mere end ti år haft en afdeling på Sluseholmen med speciale i det område. Erfaringer derfra er så positive, at det gav god mening at udvide med en særlig afdeling for Engholmene.

Fra Sluseholmen har vi en helt utrolig god erfaring med at etablere lokal boligshop i et nybygget kvarter med en stærk identitet. Vi kender de folk, der bor der, og de kender os. Vi kender området særdeles godt og har haft stor succes med at hjælpe både fra- og tilflyttere med gode handler som alle parter er tilfredse med,” fortæller Benjamin.

Som navnet også antyder, er netop den lokale forankring central for LokalBolig. Deres erfaring er, at deres engagement i det område, hvor de ligger, både giver bedre handler og bidrager med liv til området.

Vi har en tradition for at indrette vores boligshop, så det har en rar og indbydende atmosfære ­–sådan bliver det også på Engholmene. Shoppen skal åbne sig ud mod de forbipasserende og gerne give Engholmerne lyst til at stikke hovedet ind og hilse på – også selvom de ikke lige står og skal sælge deres bolig. Vi har fx planer om en bogreol med byttebøger og udlån af SUP boards til beboerne. For os er det enormt vigtigt at engagere os i lokalområdet og bidrage med mere end bare boligsalg,” siger Benjamin.

LokalBolig samarbejder med lokale kræfter

Det er ikke hvem som helst, der langer varme drikke over disken til Engholmerne, når kaffebaren snart åbner. Møllers Hjemmebag er allerede et lækkert bekendtskab for mange Engholmere. Siden januar har den populære brødcykel fra Møllers Hjemmebag nemlig været forbi Engholmene om søndagen og leveret velduftende morgenbrød, friskbagt rugbrød, sprøde småkager og andre hjemmelavede lækkerier til morgensultne Engholmere. LokalBoligs vision om at styrke fælleskabet og lokalområdet med deres ’beboerhjørne’ og pop-up er helt i tråd med Møllers Hjemmebag, der netop begyndte, som et initiativ til at styrke nabofælleskabet ved at sælge ud af egen hjemmebag fra altanen. I dag leverer Møllers hjemmebag søndagslækkerier til beboere flere steder i området omkring Engholmene og vil altså nu også snart være til stede på Engholmene resten af ugens dage. Mon ikke Engholmerne får mulighed for at købe lidt lækkert lokalt hjemmebag med til kaffen?

Du kan læse mere om Møllers Hjemmebag https://engholmene.dk/hjemmebagt-broed-til-engholmerne/

Engholmene har en særlig stemning og unik identitet

LokalBoligs gode erfaringer med boligsalg på Engholmene har da også været medvirkende til, at de vælger at åbne en afdeling netop her. Derudover har Engholmene noget helt særligt at byde på, ifølge Benjamin.

Jeg må jo sige, at Engholmene er kommet virkelig godt fra start med salg af boliger, men området kan altså også noget helt særligt. NPV er virkelig lykkedes med at skabe et spændende område, hvor der har været fokus på at skabe sammenhæng i området og udnytte placeringen ved vandet bedst muligt,” siger Benjamin og fortsætter: ”Den meget stærke identitet og selvforståelse, som vi helt klart oplever, at området og Engholmerne har, er med til at skabe et sted, hvor man får lyst til at bo og leve sit liv,” slutter Benjamin.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019