Eftertragtede løberuter nær Engholmene

Luften bliver lunere, og dagen har flere lyse timer – foråret er den perfekte årstid at rykke sin træning ud i det fri. Fra Engholmene er der nem adgang til eftertragtede løberuter med frisk og ren luft, og du kan nemt supplere din løbetur med styrketræning i det fri.

Foråret har så småt meldt sin ankomst, og det gør det mere overskueligt at flytte sin træning ud i det fri eller starte op efter en mørk vinter – og der er flere gode grunde til at motionere i det fri. Når vi træner ude, får vi nemlig ikke bare motion, men også frisk luft og masser af lys. For de fleste af os er det tiltrængt efter en lang vinter med en overvægt af indendørsaktiviteter, men det er også særlig godt for alle dem, der har indendørs eller stillesiddende arbejde.

Træn og løb i den friske luft
Løb er vel nok en af de mest tilgængelige motionsformer. Træningsintervallet starter, så snart du træder ud ad døren, og det kræver ikke mere end løst tøj, løbesko og en god løberute. Dem er der heldigvis flere af tæt på Engholmene – mange af dem er endda i god afstand til byens tunge trafik. Alle undersøgelser peger på, at motion i byrum er bedre end ingen motion, og så snart du er bare 50-100 meter væk fra en meget trafikeret vej, er luften to til fem gange mindre forurenet. Engholmene ligger ved vandet, og herfra er der masser af muligheder for at udforske både grønne og blå løberuter med masser af frisk og ren luft.

Grønne løberuter giver frisk luft og naturoplevelser
Ikke langt fra Engholmene forbinder Cykelslangen og Bryggebroen området med Amager, og efter blot en lille kilometer er du på Amager Fælled. Her byder det grusbelagte stisystem på kilometervis af grønne løbeture, som kan varieres i det uendelige og tilpasses den længde, der passer til netop dit niveau. Hovedstierne er rare at løbe på i al slags vejr, og grus er et blødt underlag, der ikke giver ligeså hårde stød som asfalt og flisebelægning. Hvis du har mod på terrænløb, kan du tage nogle af de små naturstier som forgrener sig ud fra hovedstierne. De små naturstier har et varieret terræn, der giver din løbetræning alsidighed og bringer dig helt tæt på naturen. Ofte kan du møde græssende rådyr eller en modig rævefamilie, der leger i skumringen.

Vil du lægge din løberute på Københavnersiden, kan du i stedet følge Inderhavnen mod Sydhavn og videre ud på Sydhavnstippen, hvor du kan løbe omgivet af vand til hele tre sider på én gang. Fra spidsen kan du nyde udsigten ud mod Avedøre og Køge Bugt. På Sydhavnstippen kan du tilrettelægge dine løberuter på de ca. 50 ha varieret natur, og på din tur kan du møde både græssende får, fritgående alpakaer og over 150 forskellige fuglearter. Er du til lange løbeture, kan du forlænge turen ved at inkludere det store grønne område der udgør Valbyparken, og som er direkte forbundet med Sydhavstippen via stisystem.

Oplev arkitektur og urban udsigt på din blå løberute

Du kan også gå efter en blå løberute og følge Havneringen, der løber lige forbi Engholmene. Med sine i alt 13 km, fører den dig rundt langs Københavns Inderhavn, hvor du undervejs på den urbane rute kan opleve både ny og gammel arkitektur. Ruten, der strækker sig hele vejen fra Slusen og til Papirøen og Holmen, kan nemt afkortes til forskellige længder ved hjælp af de mange broer som krydser havnen undervejs på ruten. Den kan også inkludere en tur til Sydhavnstippen og på den måde kombinere by og natur.

Flyt styrketræningen ud i det fri

I naturen er det nemt at finde sjove og anderledes muligheder for at styrketræne. Hæng dig i armene fra en kraftig gren og lav kropsløft, brug træstubbe eller væltede stammer til stepøvelser. Du kan også lave din egen forhindringsbane og løbe i siksak mellem træer og væltede stammer. Det samme gør sig gældende for byrummet. Trapper kan bruges til intervaltræning, kantsten og trin fungerer som analoge stepmaskiner. Bænke og borde er perfekte, når der skal laves armstræk, bænkpres- eller maveøvelser. En række af stolper eller markeringer på parkeringspladser forvandler sig til en forhindringsbane. Se på dine omgivelser med nye øjne, og der åbner sig et væld af muligheder for at bruge dem til motion og styrketræning.

Få inspiration til grønne ruter

Der er flere steder, hvor du kan søge inspiration til grønne løberuter. Der findes også forskellige apps og online fælleskaber, hvor man deler gode løberuter, tips og erfaring. De Grønne Cykelruter i København er et sammenhængende net af cykelstier og gangstier, der løber gennem rekreative områder. En af ruterne løber lige forbi Engholmene og forbinder således området med mange af de øvrige ruter. Fælles for ruterne er, at de løber gennem parker, grønne områder, langs havnefronter og er tilrettelagt, så de går uden om de trafikerede veje, og så det er nemt og trygt at krydse veje undervejs via stibroer eller signalregulering. Kommunen har planlagt i alt 24 grønne ruter på tilsammen ca. 115 km, og de første ca. 58,5 km er allerede anlagt.

Du kan læse mere om de grønne ruter her og du kan downloade et kort:
https://www.kk.dk/groennecykelruter.

Du kan også melde dig ind i et af de mange onlinefælleskaber som deler ruter og løbeerfaring.  Fx
https://www.loeberute.dk.

Obs!

Husk at det er vigtigt at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger under den nuværende situation med coronavirus/covid-19.

Hold afstand, også udendørs
Vask dine hænder ofte og brug håndsprit
Forsamlinger med mere end ti personer er ikke tilladt

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019