Byggeboom i København: Engholmene har en anden stemning end de gamle brokvarterer

Byggeboomet blomstrer i København i disse år, hvor nye boligkvarterer, som Københavns smukke kanalby, Engholmene, lokker mange forskellige købere til

Ikke mange nye boligbyggerier fandt vej til København i finanskrisens skyggeår, men særligt fra 2016 og frem er byggeboomet sat ind og har skabt tusindvis af nye ejerlejligheder. Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Byggeboom i Danmarks storbyer: Ejerlejlighederne skyder op

Ser vi tilbage på 2016 og frem til nu, er der blevet bygget 36.779 ejerlejligheder på landsplan, hvilket svarer til en stigning på over 300 procent sammenlignet med de 8.886 ejerlejligheder, der kom til i perioden fra 2011-2015.

Når man dykker ned i tallene, viser de, at København alene tegner sig for 13.140 nye lejligheder siden 2016, hvilket svarer til en stigning på mere end 280 procent siden 2011. Zoomer man yderligere ind, viser det sig, at det især er Københavns nye boligområder i Sydhavnen og Nordhavn, der har lagt jord til de mange nye, moderne lejligheder.

Tallene overrasker ikke salgschef Anita Kviesgaard fra ejendomsudviklings firmaet NPV, der står for opførelsen af Københavns nye kanalby, Engholmene, i Sydhavnen:

”København bliver udvidet samtidig med at vores opfattelse af, hvad der er langt væk fra byen, ændres. Det gælder for eksempel den indre del af Sydhavnen eller Islands Brygge, hvor der i den grad har været vokseværk. Førhen, når man var i de områder, syntes man nærmest, at man var på landet, og nu føles det, som om man stadig er midt i byen,” siger hun til Boliga.dk.

Fra industri til moderne boliger

På trods af sine få minutters cykeltur fra Vesterbro, er det kun få år siden, området ved Engholmene var præget af industri og blev opfattet som et sted, der lå uden for København. I dag har de mange lejlighedsbyggerier dog forvandlet de tidligere industrihavne til moderne boligkvarterer, der trækker et væld af forskellige købere til.

”Mange af de nybyggede lejligheder, som dem på Engholmene, har store altaner, elevatorer, parkeringskældre – og i nogle tilfælde tagterrasser. De ligger ud til vandet med kanaler imellem sig. Det maritime miljø tiltrækker en stor diversitet af mennesker og giver mulighed for mange aktiviteter – fra vinterbadning, paddleboarding, kajak og almindelig sejlads. Det giver en anden aktiv stemning end inde i de gamle brokvarterer,” siger Anita Kviesgaard til Boliga.dk.

Populariteten er da også kun vokset og vokset de senere år, hvilket afspejler sig i boligpriserne. Ifølge Boligas tal kostede en gennemsnitlig ejerlejligheds kvadratmeter i 2450 København SV 36.541 kroner i 2016. Med 2021’s boligmarked, hvor udbuddet er rekordlavt, ligger den gennemsnitlige kvadratmeterpris på en udbudt lejlighed i Sydhavnen på 58.581 kroner. Det svarer med andre ord til, at hvis man købte en ejerlejlighed på 60 kvadratmeter i 2016, kostede den 2,2 millioner, og solgte man den i dag, ville prisen være 3,5 millioner kroner for den samme lejlighed.

Flere af Engholmenes boligøer melder om udsolgt, men du kan stadig nå at blive en del af kanalbyens maritime fællesskab. Se de skønne lejligheder

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019