2019 blev et år med stor udvikling på Engholmene

2019 har været et begivenhedsrigt år på Engholmene midt i København, hvor Engholmene Business Center med sine 35.000 kvadratmeter kommer til at husere. I årets løb har vi bragt en række spændende nyheder om Engholmene Business Center og lokalområdet. Vi ser i denne artikel tilbage på nogle af højdepunkterne fra året der gik.

Engholmene er Københavns nye kanalby, som kommer til at danne ramme om et dynamisk maritimt miljø, hvor boliger og erhverv går hånd i hånd. Opførelsen af Engholmene Business Center er stadig i opstartsfasen, men det kan man ikke sige om det område, som de tre state-of-the-art kontorhuse skal ligge i.

2019 har på alle måder været et begivenhedsrigt år på Engholmene, hvor nuværende og kommende beboere har kunnet betragte en bydel i hastig forandring. Engholmene er et område, som hver dag tager nye skridt i retningen mod at blive en unik bydel langs inderhavnen, og hvor Engholmene Business Center skal bidrage til at skabe en naturlig balance mellem det levende og udadvendte liv i kontor- og hotelbygninger og det private liv, der udspiller sig i boligområdet.

Udviklingen går stærkt nu, hvor boligøerne begynder at stå færdige, boligerne bliver klar til indflytning, og kanalerne åbnes. 2019 var et år med rejsegilde på hele fire nye boligøer, og så har man rundet 500 solgte boliger, offentliggjort at Coop åbner en Irma og en Fakta på Engholmene og meget mere.

Nedenfor kan du læse et udpluk af nogle af de nyheder, som er blevet bragt på Engholmene Business Centers site i årets løb:

Sydhavnens udvikling: Fra uendelige græsgange til eksklusive boligøer

I dag er Sydhavnen en mondæn bydel tæt på både indre by og skøn natur. Men før der kom almindelige boliger og industri, bestod det af enge langt uden for Københavns volde.

Engholmene er det sidste skud på stammen i udviklingen af Københavns havn i den centrale del af byen. Tæt på både by og vand er Sydhavnen nu et enormt attraktivt og eksklusivt boligområde, men sådan har det ikke altid været. Tag med på en rejse tilbage i tiden, hvor vi gennemgår udvalgte punkter i Sydhavnens historie, der har haft indflydelse på bydelens udvikling.

Læs hele artiklen

Ny daginstitution åbner et stenkast fra Engholmene Business Center

I januar 2020 åbner en ny integreret daginstitution på Lyngholm. Et kærkomment initiativ, som vil gøre det let for folk med deres daglige gang i og omkring Københavns inderhavn at hente og bringe deres børn. Institutionen vil ikke bare være til glæde for beboerne på Engholmenes boligøer, men også for kommende medarbejdere hos virksomheder, som vælger at have kontor i nogle af Engholmene Business Centers 35.000 kvadratmeter.

Læs hele artiklen

Coop åbner to topmoderne supermarkeder på Engholmene

2019 blev også året, hvor det kunne offentliggøres, at når Engholmene, Københavns nye centrale kanalby, står færdig i 2023 med boliger, kontorer og hotel, slår Coop samtidig dørene op til to nye topmoderne supermarkeder.

Kontrakter på en ny Irma og en ny fakta blev indgået mellem NPV og Coop. Butikkerne er hver på ca. 1.000 m². De bliver centralt placeret på Engholmene, der til den tid vil have ca. 5.000 beboere i et af hovedstadens mest spændende områder, tæt på city, Metroen og lige ud til vandet. Den nye bydel rummer i alt 2600 boliger, kontorer med 2.000 arbejdspladser, hotel og to metrostationer.

Læs hele artiklen

Frank Jensen: Virksomhederne er med til at gøre København til en rar by at bo i

Ifølge en opgørelse fra Københavns Kommune har antallet af arbejdssteder i København været stødt stigende siden finanskrisen, hvilket også gør sig gældende for antallet af indbyggere i København. Det betyder, at byen har brug for nye erhvervslejemål, og derfor falder et projekt som Engholmene Business Center på et tørt sted.

”Virksomhederne er vigtige for København. De bidrager med vækst og beskæftigelse, og er med til at sikre, at hjulene kører rundt. Virksomhederne gør, at vi har mulighed for at udvikle en by, som er rar at bo i. Derfor er det godt, at der også er plads til nye, store virksomheder i Engholmene. Samtidig vokser København med cirka 10.000 indbyggere hvert år, og derfor er Engholmene med til at skabe plads til de mange nye Københavnere”, fortalte Frank Jensen til Engholmene Business Centers journalist.

Læs hele artiklen

Engholmene rundede 500 solgte ejerboliger

Der er stor efterspørgsel på boligerne langs havnekanten i København, og det har man også kunnet mærke på Engholmene. 2019 blev således året, hvor ejerbolig nummer 500 blev solgt, og dermed rundede man et skarpt hjørne.

”Visionen bag Engholmene er at skabe et unikt boligområde med fokus på havnen og kanalerne, samtidig med at området bliver en integreret del af resten af byen. Derfor er det en stor glæde, at 500 boligejere allerede har sagt ja til at bosætte sig og bidrage til udviklingen af området,” lød det fra Jens Schaumann, administrerende direktør i NPV A/S.

Og det samme gør sig gældende for de virksomheder, som vælger at bosætte sig i Engholmene Business Center. Som lejer i Engholmene Business Center får man tæt på perfekte infrastrukturelle rammer i form af let tilgængelighed til motorvejen samt kort afstand til lufthavnen og offentlig transport.

Læs hele artiklen

Rejsegilde på boligøer markerer Engholmenes udvikling

2019 var også et år, der stod i rejsegildets tegn. Som et symbol på Engholmenes progressive udvikling blev der i år afholdt rejsegilde på hele fire boligøer. På Lyngholm, Nobelholm og på Tangholm, der er den største af Engholmenes seks boligøer – og senest på Sivholm, hvor øens kommende beboere var inviteret med. Her fik de fremmødte mulighed for at se nærmere på det, der snart bliver deres nye hjem.

Læs hele artiklen

”Bæredygtighed er en overskrift for hele vores virke”

Omstilling til et mere bæredygtigt samfund er noget, som berører os alle på både et professionelt og personligt plan. Et ansvar, som NPV A/S er meget bevidste omkring, hvilket blandt andet illustreres ved deres Premium-medlemskab hos Green Building Council Denmark.

”Bæredygtighed er en overskrift for hele vores virke. Vores kunder er bevidste omkring, at vi udvikler projekter, som holder på den lange bane. De flest mennesker som køber ejerlejligheder eller lejer sig ind i vores erhvervslokaler har børn og børnebørn. Derfor er hele spørgsmålet om, hvordan vi efterlader planeten til fremtidige generationer en vigtig faktor,” fortæller Kim Lang Sørensen, direktør og partner i NPV A/S.

Læs hele artiklen

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019