2019 blev et år med mange nye beboere og arrangementer på Engholmene

2019 har været et begivenhedsrigt år på Engholmene midt i København. Her er mange nye beboere flyttet ind, og der har været afholdt en række spændende og hyggelige arrangementer. Vi ser tilbage på nogle af højdepunkterne fra året, der gik på Engholmene.

2019 har på alle måder været et begivenhedsrigt år på Engholmene, hvor nuværende og kommende beboere har kunnet betragte en bydel i hastig forandring. Engholmene er et område, som hver dag tager nye skridt i retningen mod at blive en unik bydel langs inderhavnen. Her ligger boligerne langs vandkanten og danner ramme om et charmerende maritimt miljø med hyggelige promenader, som er velegnede til gåture. Snart vil området desuden byde på lystbådehavne, restauranter, caféer, dagligvarebutikker, daginstitutioner og forskellige serviceerhverv.

Udviklingen går stærkt nu, hvor øerne begynder at stå færdige, flere og flere boliger bliver klar til indflytning, og kanalerne åbnes. 2019 var et år med rejsegilde på hele fire nye boligøer, og så er salget af bolig nummer 500 rundet. Der er afholdt en række spændende og hyggelige events og ca. 250 nye engholmere er i 2019 budt velkommen til Københavns nye kanalby.

Nedenfor kan du læse og se et udpluk af nogle af de begivenheder, som har fundet sted på Engholmene i årets løb:

Overborgmester i København, Frank Jensen tog første spadestik på Nobelholm

Året på Engholmene blev indviet ved, at overborgmester Frank Jensen tilbage i januar tog første spadestik på boligøen Nobelholm.

”Engholmene bliver en spændende, ny kanalby, som vil fuldende byggeriet i Københavns Havn. Det er med til at skabe et levende og smukt havnemiljø – og rent personligt glæder jeg mig også til at sejle rundt mellem de nye øer i min kajak og opleve dem fra vandsiden,” fortalte overborgmester Frank Jensen.

Indvielse af fire nye boligøer

Som et resultat af Engholmenes progressive udvikling blev der i 2019 afholdt rejsegilde på hele fire boligøer. På Lyngholm, Nobelholm og på Tangholm – og senest på Sivholm, hvor øens kommende beboere var inviteret med. Her fik de fremmødte mulighed for at se nærmere på de byhuse, der snart bliver deres nye hjem.

Kajakdag bragte engholmerne sammen på vandet

I foråret blev der afholdt kajakdag på Engholmene, hvor et stort antal engholmere var mødt op på kajakpontonen på Kærholms sydside for at prøve kræfter med den populære motionsform, der hver dag trækker hundredvis af københavnere ud på vandet langs inderhavnen. Til arrangementet delte Thomas Uhrskov ud af sine erfaringer som kajakroer

Tour de Chambre åbnede dørene til Lyngholm

I juli måned flyttede de første engholmere ind på Lyngholm. Det blev markeret i bedste Tour de Chambre-stil. Her fik de kommende beboere og nysgerrige udefrakommende mulighed for at se, hvordan de færdigudviklede lejligheder på Lyngholm ville tage sig ud. Nysgerrigheden var derfor tydelig at spore hos de over 150 mennesker, som var mødt op på havnefronten foran Lyngholm til åbent hus-arrangementet.

Dennis Knudsen inviterede naboerne på besøg i sin taghave

Tidligere var en lejlighed i byen lig med brosten, beton og bilos. I dag er det i højere grad blevet muligt at skabe sin egen grønne oase inde i byen. Frisør og stylist, Dennis Knudsen, bor på toppen af Myrholm i sin eksklusive penthouselejlighed. Her har han selv har indrettet sin 120 kvadratmeter store tagterrasse. Vi blev inviteret indenfor i Dennis Knudsens grønne oase på toppen af Engholmene.

Besøg hos Hekla – byens hyggeligste og mest populære fodboldklub

Hekla oplever i disse år stor vækst i antallet af medlemmer, hvilket blandt andet skyldes den store tilflytning og klubbens fokus på det sociale liv. Heklas træningsanlæg er blot 10 minutter på cykel fra Engholmene, og U13 holdet spiller selvfølgelig i kamptrøjer sponsoreret af NPV A/S og Engholmene.

Bobler og en unik rundtur til Engholmenes Open Penthouse

Der var høj sol og blå himmel til årets Open Penthouse. Det betød, at der var mødt mange mennesker op til søndagshygge på Engholmene. Her kunne de fremmødte frit gå rundt og danne sig indtryk i de nyindrettede penthouseboliger. På de eksklusive tagterrasser kunne de med et glas bobler i hånden gå på opdagelse i de imponerende taghaver og nyde den flotte udsigt over havneløbet.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019