Efterårets helt store (men velkendte) trend: Det kan gøres i sofaen med udsigt over vandet
Et håndværk, der har eksisteret i mange år, er igen blevet populært. Garnnøgler og strikkepinde tages i brug af unge som gamle, og undersøgelser viser, at strikning kan have en betydelig effekt på ens mentale helbred.
I toget, på caféen, i biografen, på altanen, i stuen. Strikning kan gøres hvor som helst, når som helst, og det ældgamle håndværk er endnu engang blevet lynende populært. 24-årige Signe Fage Jensen, der til daglig arbejder på Familie Journal, er en af de unge, der har taget trenden til sig.
”Jeg begyndte at strikke for lidt over en måned siden. Inden da havde jeg også hæklet et par måneder. Til at starte med, begyndte jeg at hækle, fordi jeg gerne ville lære noget håndarbejde, og så har jeg i øvrigt nogle veninder, der er sindssygt gode til håndarbejde og kan strikke alle mulige seje trøjer, der ligner noget, de har købt i GANNI. Det ville jeg også gerne kunne – men jeg tænkte, det var nemmere at starte med at hækle, fordi der kun er en pind, man skal forholde sig til,” fortæller Signe.
Da der så pludselig blev afholdt strikke-workshop på Signes arbejde, hvor en kollega lærte hende håndværket, opgraderede hun fra én til to pinde og begyndte at strikke. Timingen var perfekt, for kulden var begyndt at finde vej til Danmark, og Signe – hun manglede alligevel en hue.
En mental pause i hverdagen
Trenden, der igen og igen vinder plads i danskernes hjerter, kan ifølge undersøgelser have en betydelig effekt på ens mentale helbred, og Signe mærker også den beroligende virkning:
”Jeg synes, der er noget meditativt ved at strikke. Man kan ikke rigtig skynde sig afsted med det – det tager den tid, det tager. Og så er det virkelig imponerende, at jeg med mine 10 tommelfingre kan producere noget selv,” siger Signe.
For Signe giver det hende en tænkepause, når hun i ro og mag bare kan sidde og strikke med lidt musik eller en podcast i ørene. På den måde kan strikning give et velfortjent og veltrængt hvil fra hverdagens stress og jag.
For Signe begyndte kærligheden for strikning for alvor med en workshop, men hvis ikke man har adgang til en decideret workshop om emnet, er det stadig nemt at lære.
”Det tager slet ikke så lang tid at lære, som man måske skulle tro. Der er ret mange fede guide-videoer på Youtube, der kan lære dig at strikke. Ellers kan du hive fat i en, du kender, som kan strikke, så vil de sikkert gerne lære dig det,” siger Signe opmuntrende.
Hvis man helst vil lære det på et kursus, findes der mange gode muligheder. Blandt andet tilbyder FOF København et 2 dages strikkekursus for begyndere. Du kan finde kurset her.