Julie Berthelsen træner på rulleski – når hun har tid: Drop køllen i baglommen

Den dansk-grønlandske sangerinde Julie Berthelsen er vokset op i Grønlands smukke natur, og i sine unge år var hun elitesportsudøver i langrend. I dag er den grønlandske natur skiftet ud med det mindre snefyldte Danmark. Når Julie en sjælden gang i mellem får tid til træning midt i sit travle liv, tager hun rulleski på og kører ud på vejene.

Swoosh. Swoosh. Sneen knaser under skiene. For hver pulserende vejrtrækning danner kulden en lille sky foran Julies mund. Hun er i sit es.

”Jeg elsker sne og vinter. Lyden og duften af sne. Følelsen af frost på huden, i luften og i lungerne. Det er fuldstændig fantastisk for mig.”

Sangerinden og smykkedesigneren Julie Berthelsen er datter af en grønlandsk mor og en dansk far. Hun er vokset op i den smukke natur i Nuuk på Grønland, og som teenager og elitesportsudøver i langrend brugte hun mange timer i sneen. I dag er omgivelserne byttet ud med den danske natur, men træningen foregår stadig ofte ude i det blå.

”Jeg prøver at træne i naturen, når jeg har tid. Vi er en gruppe i det område, jeg bor i, der tager ud på rulleski, så jeg på den måde kommer ud og får nydt den friske luft og duften af naturen, samtidig med at jeg træner,” fortæller hun.

Med en familie derhjemme, den nye smykkekollektion My Energy by Julieog hendes kommende juleturné Nordstjerne 2018har Julie ikke meget tid til motion lige nu. Når hun endelig har tid, bliver det ofte en times ”et eller andet” i fitness eller en tur ud på vejene med rulleski.

Julie kunne slå sig selv i hovedet, når hun ikke altid lever super sundt og ikke får trænet nok – ligesom mange andre har for vane at gøre. Men hun opfordrer til at lade være.

”Hvis man vil gøre sig selv en tjeneste, så skal man prøve at tage den der kølle, som man har klar i baglommen til at slå sig selv i hovedet med og stille den over i hjørnet i stedet. Man skal holde op med at bebrejde sig selv og huske, at det bliver nødt til at være i kærlighed til sig selv, at man prøver at blive sund.”

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019