Tag til yoga med Gert Sømand i Karens Minde Kulturhus

Yoga er godt for både krop og sind, og i Karens Minde Kulturhus mixes den indiske træningsform med en skøn smag af det gamle Sydhavnen.

Karens Minde Kulturhus er en evig kilde til lærerige, sunde og sociale arrangementer. Et af de mange arrangementer er husets ugentlige Drop-In yoga hver tirsdag – og det er et af de rigtige gode, hvis du spørger 45-årige Charlotte Pedersen, der bor lige ved Mozarts Plads ikke langt fra kulturhuset.

Hun har gået til yoga forskellige steder i området, men har nu i fem måneder gået på kulturhusets Drop-In yogahold hver tirsdag. Netop dette tilbud tiltaler hende af flere årsager:

”Jeg kan godt lide, at det er et lokalt tilbud, at man kan komme de gange, man har mulighed for det, da man ikke betaler på forhånd, og at der er rigtig mange i området, der deltager på holdet,” forklarer Charlotte og fortsætter:

”Man hilser altid på hinanden, så der er en helt særlig stemning og ro, når man møder op – det er meget afslappet.”

Sydhavnsk hygge med suppe og yogasnak

Det siges, at yoga har alverdens positive effekter. Nogle af de veldokumenterede effekter er blandt andet flottere holdning, bedre styrke og smidighed, bedre søvn, sundere hjerte og blodtryk og reducering af stress og angst. Det sidste er en af de effekter, som Charlotte personligt mærker:

”Yoga gør noget godt for mig i forhold til at stresse af og få ny energi,” siger hun.

Drop-In yoga-holdet foregår på ’Loftet’ i Karens Minde Kulturhus hver tirsdag fra kl. 17.00 til 18.45 og koster kun 20 kroner pr. gang. Gert Sømand – en garvet sydhavner, der er kendt af mange – leder sessionen, hvorfor holdet også er kendt som ”sømandsyoga”. Klokken 19.00 efter første Drop-In yogahold i hver måned er der suppe og yogasnak for 30 kroner hjemme hos Gert Sømand på Hf. Havebyen Mozart 34 – helt i tråd med den sydhavnske ånd.

Læs mere om Karens Minde Kulturhus’ mange arrangementer her.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019