Sivholm er nyskabende moderne liebhaveri midt i byen

Direkte adgang til vandet. Placering midt i hovedstaden. Privat taghave – nogle med orangeri. Parkering i egen kældergarage med direkte adgang til boligen. Sivholms 43 byhuse, der opføres på Engholmene i København, er et godt bud på en af nutidens mest eftertragtede liebhaverboliger. Vi har taget en snak med Kim Lautrup, direktør og partner hos NPV A/S, som selv flytter ind på Sivholm.

Den nye bydel ved Københavns inderhavn, Engholmene, har sat høje standarder for dét at forene boligliv med havneliv lige midt i storbyen. Alle boligerne på de seks nyanlagte boligøer er i en klasse for sig, når det kommer til kvalitet og arkitektur. På den ene af øerne, der udgør Engholmene, ligger Sivholm med 43 eksklusive og private byhuse.

På Sivholm flytter man i hus beliggende på en privat ø med hyggelige naboer på hver side, himlen som overbo og vandet som underbro. Én af dem, der kan se frem til at flytte ind i et af de 43 byhuse på Sivholm er direktør og partner hos NPV A/S, Kim Lautrup. Til sommer skifter han og familien lejligheden på Kærholm ud med et byhus på Sivholm, og de glæder sig.

”Da vi først flyttede ind på Kærholm, var det fordi, vi faldt for Engholmenes unikke kombination af en central beliggenhed og vandets nærværende rolle. En kombination, som min familie og jeg er blevet rigtig glade for. Til sommer flytter vi over i et af byhusene på Sivholm, og det ser vi meget frem til,” fortæller Kim Lautrup

Sivholms 43 byhuse findes i fire forskellige størrelser fra 182 til 261 kvadratmeter, inklusiv 44 til 69 kvadratmeter underetage, hvor der er egen kælder og privat garage.

Vand til alle sider
Ligesom på resten af Engholmene spiller vandet en hovedrolle på Sivholm. Uanset om man befinder sig indenfor, udenfor eller øverst oppe, er vandet tilgængeligt i alle retninger. Den unikke private atmosfære på Sivholm er drømmen om at bo på en ø, men uden at man føler sig isoleret. Og netop friheden og de mange muligheder lige udenfor døren betyder meget for Kim Lautrup og hans familie, da de skulle vælge bolig.

”Nu er jeg jo jyde, og jeg kan godt lide luft – i mere end én forstand. Og det får jeg her på Sivholm og på Engholmene. Her er luft imellem bygningerne. Det giver et afslappet og behageligt miljø. Man har adgang til en række udendørs aktiviteter, vandet, gåture langs kajkanten og på sigt lystbådehavnen. Og når man kombinerer luften med den centrale placering, så er det, at det bliver unikt, ” siger Kim Lautrup.

Den private luksus er kernen på Sivholm
Det er den kendte, nordiske tegnestue Danielsen Architecture, der står bag udformning af Sivholms byhuse. Og ambitionerne for både bygherre og arkitektfirma var høje: her skulle bygges 43 byhuse, som aldrig før var set i Danmark.

”Vi ville lave en boligform, som er anderledes end etagebyggeriet, og derfor har vi tegnet byhuse som de populære huse i Humlebyen ved Carlsberg og Kartoffelrækkerne på indre Østerbro – men i en nutidig og mere funktionel version”. Kasper Danielsen, Danielsen Architecture.

Byhusene er udstyret med nogle af markedets bedste materialer og kvaliteter. Køkkenerne på SIVHOLM er fra danske MULTIFORM, gulvene er i egetræ lagt i sildeben fra JUNCKERS, og badeværelserne er indrettet med eksklusive produkter fra ALAPÉ og DORNBRACHT.

Den private luksus er kernen på Sivholm. Private terrasser og forskudte åbne planer giver uderum med fred og ro. Ydermere får beboerne direkte adgang til vandet  via en privat ponton.

”Man kan have sin egen kajak liggende foran stuen. Det gør, at det er utrolig hurtigt og let at tage en kajaktur, når lysten melder sig,” siger Kim Lautrup.

Under boligerne anlægges privat underjordisk garage og kælder med direkte adgang til boligen. Her er der mulighed for at træde ud af bilen, stille gummistøvlerne og gå op i sin stue på strømpesokker. En indretning, der er ganske få boligejere i København forundt. Nogle af boligerne har desuden orangerier på toppen, som skaber et ekstra overdækket uderum – med gode betingelser for krydderurter og blomsterkrukker. Tagterrasserne på hver side har god plads til både solsenge og spisekroge.

”Det her er på alle måder en perfekt kombination af natur og privatbolig og storbyliv,” siger Kim Lautrup.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019