Rikke Hørlykke: Jeg får optimalt velvære af min træning

Efter mange år som professionel håndboldspiller har Rikke Hørlykke kastet sig ud i et andet projekt. For Rikke Hørlykke er træning en vigtig del af et godt liv. Nu hjælper hun andre med at finde vejen til det bedre og sundere liv.

Hun var bare to-tre år gammel, da hun første gang satte sine små fødder på en håndboldbane, og blev trænet af sin mor. I en alder af 24 år debuterede hun på kvindernes håndboldlandshold, hvor det både blev til EM-guld i 2002 og OL-guld i 2004. I dag har Rikke Hørlykke lagt harpikskrukken på hylden, og har i stedet kastet sig over en nyt projekt, hvor hun selv er cheftræner. Til dagligt driver hun Hørlykke Performance, hvor hun fungerer som coach og personlig træner.

”Det lyder så kliché, men det giver mig så meget at give. Det, at jeg kan inspirere andre til at ændre deres liv, er ret fedt”, fortæller Rikke Hørlykke. Hun har altid levet et aktivt liv med Team Danmark-ordning i ungdomsårene og studie sideløbende med håndboldkarrieren. En livsstil, som har krævet dedikation i forhold til at nå sit mål, hvilket hun også understreger, er et vigtigt element, når man starter på et træningsforløb hos Hørlykke Performance.

”Man skal være realistisk og ærlig, når man går ind i et forløb med personlig træning. Det er forskellige ting, som virker for den enkelte. Men én ting er fælles for alle træningsforløb, og det er, at det kræver hårdt arbejde”, smiler Rikke Hørlykke.

På Engholmene bor man direkte ud til vandet, og er omgivet af masser frisk luft, hvorfor der er rig mulighed for at få dagens daglige motion. Hvad end man foretrækker at hoppe i kajakken, gå en tur langs havnen eller løbe en tur med Motionsklub Sydhavn.

Opskriften på det gode liv
For Rikke Hørlykke er et aktivt liv vejen til et lykkeligt liv, hvilket er et mantra, som hun forsøger at viderebringe til hendes klienter. Et tre måneders træningsforløb hos Hørlykke Performance handler om meget mere end at smide 15 kilo. For som hun selv udtrykker det, så ender man alligevel bare med at tage dem på igen. I stedet hjælper hun folk med at finde den bedste opskrift på et godt liv for dem.

”For mig er et godt liv at være sund og rask, og at jeg har en velfungerede fysik. Siden mit karrierestop er jeg blevet meget bevidst om, at det er sværere at holde min fysik ved lige og udvikle mig. Derfor tænker jeg meget over, hvad jeg putter i hovedet, hvor meget søvn jeg får og at jeg får bevæget mig tilstrækkeligt. For mig er et godt liv optimalt velvære, og det får jeg af min træning”, siger Rikke Hørlykke, der understreger, at der ikke er én opskrift, som fungerer for alle.

”Man kan svømme, gå ture eller spille vandpolo. Der er mange muligheder for at finde dén træning, som er den rette for dig. Det handler ikke om dit udgangspunkt, men om hvordan du kommer frem til dit mål. Mit job er at lære folk at finde den bedste balance for deres sundhed, og på den måde finde deres personlige opskrift til velvære”, slutter Rikke Hørlykke.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019