Rejsegilde på Tangholm: En ny ø indvies på Engholmene

Onsdag den 21. august blev der afholdt rejsegilde på Tangholm. Traditionen tro havde NPV inviteret håndværkere, ingeniører og arkitekter på pølser, øl og kaffe for at markere, at Københavns Havn har fået endnu en ø.

Tangholm er den fjerde og den største af Engholmenes seks boligøer. I Københavns nye kanalby er Tangholm placeret længst mod nord ved siden af Kærholm, og ligger som den yderste boligø mod Havneholmen, tættest på City.

Efter planen vil de kommende beboere på Tangholm kunne flytte ind i deres lejligheder inden udgangen af 2021.

At afholde rejsegilde er en århundrede år gammel tradition. Oprindeligt blev der afholdt rejsegilde, fordi byggeprojektets succes afhang lige så meget af gudernes humør som af håndværkernes dygtighed. For at berolige eventuelle onde ånder blev taget pyntet med planter, der indeholdt gode ånder, og de skulle så give gode kræfter videre til huset, så det blev sikkert at bo i. I dag bruger vi rejsegildet som en milepæl for at fejre, at byggeriet er ved at være klar.

På Engholmene holdes traditionen med rejsegilde i hævd. Taget på Tangholm var i dagens anledning prydet af gran, og alle naboer og kommende beboere var inviteret til fest.

Rejsegildet bød blandt andet på taler fra nogle af de centrale aktører i opførelsen af Tangholm. Bygherre var repræsenteret af Anders Boe Hauggaard, Teknisk Direktør hos NPV, som i sin tale understregede, at de kommende beboere på Tangholm har noget ekstraordinært at se frem til:

”Jeg føler mig sikker på, at køberne på Tangholm vil opleve, at Tangholm indeholder noget ekstra. Eksempelvis placeringen med et af de bedste kig ind over havneløbet fra en stor del af boligerne.”

Derudover holdt entreprenøren og arkitektfirmaet tale. De var repræsenteret af henholdsvis Henrik Bang, Projektchef hos CASA og Mette Julie Skibsholt, Partner hos Arkitema.

Efter talerne kunne de fremmødte deltagere nyde en pølse fra den legendariske pølsevogn Harry´s Place, en kop friskbrygget kaffe fra kaffevognen og en iskold fadøl.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019