På Kærholm mødes Engholmere til morgentræning ved vandet

Tidligt om morgenen kan man på Kærholm kajen se morgenfriske Engholmere i fuld gang med fællestræning – i god afstand til hinanden og med friske røde kinder. Der er god plads at fordele sig på, og de forskudte niveauer, træbryggen og udsigten ud over vandet, som er kendetegnende for Engholmene, skaber optimale rammer for udendørs træning.

De morgenfriske Engholmere er fokuserede, og der er ingen tvivl om, at træningen kræver fuld koncentration, men der er også plads til grin og snak indimellem øvelserne. På det øverste plateau står Kærholm beboer, Hanne Flensburg, der både er instruktør og initiativtager bag fællestræning for naboerne på Engholmene. Med rosende ord og et smittende smil motiverer hun sine naboer gennem dagens øvelser.

En morgenfrisk start på dagen sammen med naboerne
Da Danmark blev sat på vågeblus pga. corona-epidemien, oplevede Hanne – ligesom mange andre – at der skulle en ekstra indsats til for at holde sig i gang og få en ny rytme i dagligdagen. Som et alternativ til løbeturene fik hun idéen om at invitere naboerne med til træning. Hun skrev på Kærholm beboernes fælles Facebook gruppe og inviterede naboerne til morgentræning på kajen.

”Jeg blev hurtigt træt af de samme løbe- og gåture i området på egen hånd. Jeg skal alligevel passe min egen træning, så hvorfor ikke invitere andre med, tænkte jeg. Det er en god måde at give tilbage på. At bruge min tid på noget, som både gør mig og andre glade – det er virkelig en dejlig måde at starte dagen på, og så er man ligesom i gang,” fortæller Hanne Flensburg.

Hanne Flensburg ved, hvad hun gør, når hun tilrettelægger dagens træningsprogram og guider sine naboer gennem øvelserne. Med mere end 20 års erfaring som underviser i Mensendieck og med klinik i Charlottenlund, kender hun alt til kroppens anatomi og er vant til at lave træningsprogrammer for folk på forskellige niveauer. Det er derfor ikke svært for hende at lave et varieret træningsprogram, hvor alle kan være med – uanset alder og niveau. Formålet er nemlig at samle naboerne om motion, frisk luft og en god start på dagen. Det viste sig hurtigt, at Hanne ikke var den eneste, der havde lyst til en morgenfrisk start på dagen, forklarer hun:

”Jeg havde slet ikke forestillet mig, at der ville være så stor interesse. Ret hurtigt måtte jeg udvide fra ét til tre hold, fordi vi stod for tæt på kajen. Der er også beboere, som følger med oppe fra altanerne og laver øvelserne der. Det er ret skønt at se. Jeg er virkelig positiv overrasket over den store aldersspredning. Den yngste er 20 år, og den ældste 75 år, så jeg tilpasser selvfølgelig træningsprogrammet, så alle kan være med.”

Morgenbadning og fællesskab blandt Engholmerne
Morgentræning er ikke det eneste, man er fælles om på Kærholm. Flere Engholmere mødes og morgenbader – hele året rundt vel at mærke, og der bliver også arrangeret mange andre aktiviteter gennem den fælles Facebook gruppe. I det hele taget oplever Hanne Flensburg, der var en af de første indflyttere på Kærholm, et stærkt fællesskab mellem naboerne på Kærholm. Både det store, grønne gårdrum og de dejlige fællesområder ved vandet, giver rig mulighed for at lære naboerne at kende. Netop de mange rekreative områder er med til at skabe sammenhold mellem Engholmerne, fordi man ikke kun sidder på sin egen altan, men også mødes på de mange fællesarealer og ved vandet. De første Engholmere flyttede ind på Kærholm i 2017 og har således haft første parket til den rivende udvikling, som området har undergået de seneste år. Herfra har de kunne følge med i, hvordan området har ændret sig, og hvordan byggekraner og gravemaskiner er blevet erstattet af boliger og et levende lokalmiljø.

Hvis du ønsker at deltage i træningen, kan du læse mere og se de aktuelle træningstidspunkter på Facebooksiden:

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019