Fire forårsoperaer, der får dig til at glemme hverdagen

Vinterdage er gode til kulturoplevelser indendørs, og mens den bidende kulde har lagt sig over København, kan vi drømme os væk fra hverdagen med Det Kgl. Teaters medrivende operaer. Foråret byder på spændende forestillinger, og her har vi samlet fire operaer, der kan få dig til at glemme hverdag og vintervejr.

Kinesisk drama om liv og død
Nu kan du opleve den sjældent opførte oprindelige version af Puccinis eventyropera Turandot. Der synges på italiensk med danske overtekster, og handlingen foregår i Kina. Den underskønne, men følelseskolde prinsesse Turandot får hugget hovedet af sine mange bejlere, hvis ikke de kan løse tre gåder. Da den fremmede prins Calaf til hendes overraskelse løser de tre gåder, anklager hun ham for snyd. Og dermed starter et hæsblæsende drama om det gode og onde, livet og døden.

Spiller: 19. januar – 8. juni 2019
Spilles i: Operahuset, store scene
Pris: 150-925 kr.
Forventet varighed: 2 timer og 40 minutter inkl. en pause
Anbefalet aldersgrænse: 15 år
Billetter kan købes her

Kærlighed, politik og mord på den danske konge
Mordet på kong Erik Klipping i 1296 er et af Danmarkshistoriens mest dramatiske kapitler. I denne historie om magtkampe og kærlighedsintriger møder vi den naive magthaver, kongen, og de virkelige magthavere, der med landets hærchef, marsken, tyer til fysisk magt, når kongen ikke gør, som de ønsker. Operaen synges på dansk med engelske overtekster.

Spiller: 23. marts – 25. maj 2019
Spilles i: Operahuset, store scene
Pris: 150-825 kr.
Forventet varighed: 2 timer og 55 minutter inkl. en pause
Anbefalet aldersgrænse: 8 år
Billetter kan købes her

En gammel kending i nye klæder
Historien om den berømte egyptiske dronning Kleopatra bliver nyfortolket – i denne iscenesættelse synges operaen på dansk med danske overtekster. Dramaet handler om prins Harmaki, der ønsker at dræbe den smukke Kleopatra for at genvinde magten over Egypten. Men da han får adgang til hendes palads, bliver han lamslået af hendes skønhed, og mordplanerne bliver slået ud af kurs.

Spiller indtil: Denne opera spilles kun den 12. og 13. marts 2019
Spilles på: Gamle scene (opera)
Pris: 80-525 kr.
Forventet varighed: 2 timer og 45 minutter inkl. en pause
Anbefalet aldersgrænse: For alle
Billetter kan købes her

Storpolitisk drama på de skrå brædder
I 1972 tog den amerikanske præsident Richard Nixon på et uventet statsbesøg i Kina, som danner baggrund for en af de mest indflydelsesrige operaer i nyere tid – et besøg, der skabte grundlaget for en begyndende forbrødring mellem to indædte fjender. “Nixon in China” kommer helt ind under huden på mennesker, som vi kun kender fra en overfladisk medievirkelighed. Forestillingen har spillet for udsolgte huse i hele verden, høstet fremragende anmeldelser og spiller nu for første gang i Danmark på engelsk med danske overtekster.

Spiller: 12. maj – 6. juni 2019
Spilles i: Operahuset, store scene
Pris: 150-825 kr.
Forventet varighed: 3 timer og 30 minutter inkl. to pauser
Anbefalet aldersgrænse: 8 år
Billetter kan købes her

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019