Farver vinder frem i hele indretningen: Vis din personlighed på dine vægge

Efter år med minimalisme som centralt element i indretningen, har danskernes ønsker ændret sig. En mere personlig indretning, der ikke er copypastet fra vennernes hjem vinder frem – det ses også på væggene, der i højere grad beklædes med farver som ”organic green” eller ”almond beige”.

Med Engholmenes forskellige holme: Kærholm, Myrholm, Lyngholm, Sivholm og Tangholm følger også smuk arkitektur og æstetisk og funktionel indretning. I udvælgelsen af interiør til lejlighederne har bygherren NPV været opmærksom på at tage æstetikken med indenfor og haft øje for den stigende interesse for at personalisere hjemmet. Flere af lejlighederne i Engholmene byder derfor på smukke farver i eksempelvis køkkenet eller på badeværelset.

En anden måde at bringe farverne indenfor er ved at male. Om det er vægge, døre eller lofter, så kan en lille omgang maling gøre en kæmpe forskel for indretningen af et hjem.

Den kendte malingproducent Jotun, hvis LADY Collection lige nu er meget populær i de moderne, københavnske hjem, udgiver hvert år et farvekort, der skal hjælpe indretningsglade danskere – samt folk i resten af verden – med at skabe en harmonisk farvesammensætning i hjemmet.

”I Jotun trækker vi inspiration fra hele verden, når vi udvikler farver og farvekort. Vores globale farvechef rejser ud og får inspiration og så vender hun hjem og skandinavisere det – på den måde får vi indført verdens farver i vores simple, funktionelle indretning i Danmark,” fortæller Hans Munkholm, der er marketingchef i Jotun Danmark.

Men grundstammen i farverne er altid skandinavisk. Alle billeder i Jotuns farvekort er taget ægte københavnske boliger, hvor man er gået væk fra det hvide look, og farver vinder frem.

Et ønske om kulør på tilværelsen

”For nogle år siden var danskerne meget interesserede i minimalisme, men nu tror jeg, at de begynder at interessere sig meget mere for livsnydelse og lidt mere kulør i tilværelsen. Vi skal ikke leve i et museum, vi skal leve i et hjem. I Danmark interesserer vi os også rigtig meget mere for vores hjem, end man typisk gør i mange andre dele af verdenen. Vi inviterer vennerne hjem i stedet for at spise ude, så vi vil gerne indrette vores hjem efter vores egen personlige stil – så man kan se, hvem vi er,” fortæller Hans Munkholm.

Noget af det, der også vinder frem i Danmark, er kalkmaling og den matte overflade. Især fremgangen i kalkmaling har overrasket i Jotun, men udvikling går i godt i spænd med danskernes lyst til at indrette efter personlighed.

”Kalkmaling giver jo et helt individuelt look. Resultatet er i høj grad påvirket af, hvordan man påfører det. Det kan give vidt forskellige udtryk afhængig af, om man påfører malingen på kryds og tværs, eller man i stedet maler det på i helt lodrette eller vandrette bevægelser – det kan give nogle virkelig spændende og meget forskellige resultater,” siger han.

Kreativiteten er vågnet – nu er det tid til den udfolder sig

Danskerne er et kreativt folkefærd, men Hans Munkholm opfordrer til, at man begynder at lege endnu mere med maling og indretningen af sit hjem.

”I andre dele af verden maler man også loftet i farver – det venter vi stadig på skal vinde ind i Danmark. Det giver en helt anden oplevelse af rummet. Ligeledes behøver man heller ikke nødvendigvis følge linjerne i rummet. Man kan male halvdelen af en væg eller male ind over døren – det kan se så fedt ud, hvis det bliver gjort på den rigtige måde,” fortæller Hans Munkholm.

Jotun udgiver hvert år et farvekort, og kortet for 2019 er allerede udkommet. Det beskriver farverne ”Calm”, der er en videreførelse af det lyse, skandinaviske udtryk, ”Refined”, der stræber efter en følelse af vintage, og ”Raw”, der får sin inspiration fra det basale og naturlige i livet. Farvekortet har de levet for at hjælpe med at skabe den helt rette følelse i indretningen.

”To farver kan sagtens være pæne hver for sig, men skabe en dissonans, når de sættes sammen. Farvekortet giver den indretningsinteresserede forbruger mulighed for at sætte farver sammen på kryds og tværs, så de opnår farveharmoni,” forklarer Hans Munkholm.

Malingproducenten har ligeledes introduceret appen Jotun Colourdesign, der giver mulighed for at tage et billede af sit rum og uden det store besvær pålægge sine vægge en given farve. På den måde er det muligt at se, om stuen i lejligheden i Engholmene, ville se endnu smukkere ud med dusky blue eller blushing peach på væggene.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019