Engholmene guider: Sådan skaber du julehygge på altanen

Selvom du bor i en lejlighed, kan du sagtens skabe ægte julestemning udenfor – Engholmene guider dig til små ting, du kan gøre for at få en julehyggelig altan.

Når kulden kommer til Danmark, og kalenderen skriver december, samles mange indenfor og pynter lejligheden med kravlenisser, lys og juletræ. Men julehyggen behøver ikke være begrænset til stuen. Med lidt kreativitet kan du skabe skøn julestemning på din altan.

Lys din altan op
Når du virkelig skal nyde din altan i den søde juletid, hjælper det, at der er lidt lys. Lyset kan komme fra alt fra lyskæder eller lanterner til en romantisk væglampe eller stearinlys. Det vigtige her er, at lyskilden ikke skal være for stor og eller lyse for kraftigt – en smule lys skaber den helt rette varme stemning. Du kan finde et hav af smukt udendørslys på Siriushome.dk.

Dekorér din altan med gran og julepynt
Det grønne gran bliver både brugt til juledekorationer og som centrum for julefesten i form af et smukt pyntet juletræ. Men gran kan også bruges til at give din altan et ekstra pift af julestemning – tag et par afklippede grene og sæt dem fast på gelænderet med snore eller strips. Din altan kan også få et fint julelook med en række julekugler, der kan hænges fra loftet eller udover gelænderet. Har du bredt gavebånd i stof, kan du også lave julesløjfer og sætte tre eller fire af dem langs gelænderet.

Varm dig eller altanen
Det nytter ingenting at gøre altanen oplyst og smuk, hvis den bidende kulde ender med at få dig til at lukke døren og sætte dig indenfor i sofaen. Derfor kræver en julehyggelig altan, at du anskaffer dig nogle bløde, tykke tæpper, du kan pakke dig ind i. En anden mulighed er, at du anskaffer dig en terrassevarmer – du kan finde en række forskellige muligheder her.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019