Engholmene bliver en attraktion i sig selv

Med en central placering og kombinationen af eksklusive boliger, lystbådehavne og et bredt udvalg af caféer og restauranter, bliver Engholmene et kvarter som besøgende vil komme langvejs fra for at opleve. Det fortæller Jens Schaumann, administrerende direktør hos NPV A/S.

Engholmene er Københavns nye kanalby, som skaber det perfekte grundlag for et dynamisk byliv, hvor bydelen, når den står færdig, bliver en attraktion, som også vil blive benyttet af folk uden direkte tilknytning til Engholmene.

”Vores vision for Engholmene er at skabe en helt ny og selvstændig bydel, der bliver en attraktion i sig selv, og som også bliver besøgt af mennesker fra hele København. Derfor udvikler vi ikke kun boliger. Vi udvikler en helt ny bydel med et dynamisk liv, hvor lystbådehavne, restauranter, caféer, dagligvarebutikker og forskellige serviceerhverv vil danne rammen om et charmerende maritimt miljø,” fortæller Jens Schaumann, administrerende direktør hos NPV A/S.

Én af de bydele, som Engholmene gerne spejler sig i, er den historiske fæstningsby, Christianshavn. Og når man ser på de to bydeles proportioner, er der også mange lighedstegn. Eksempelvis er Engholmenes hovedkanal en stor og bred kanal, der løber fra syd mod nord, hvilket også gør sig gældende for Christianshavns Kanal. Desuden har Christianshavns Kanal flere bi-kanaler, hvor der er masser af liv, hvilket også vil blive omdrejningspunkt for bylivet på Engholmene.

”Engholmene og Christianshavn har mange ligheder, og derfor er det en bydel, vi gerne vil identificere os med. Christianshavn er en ældre, autentisk bydel med et unikt kanalmiljø, som frekventeres af mange andre end de lokale christianshavnere. En kombination, som stemmer godt overens med de ambitioner, der er for Engholmenes byliv,” siger Jens Schaumann.

En selvstændig bydel integreret i København
På Engholmene har fokus været at udvikle en bydel, hvor livet spirer konstant. Derfor er én af visionerne for Københavns nye kanalby, at den skal smelte sammen med resten af byen, og både den attraktive og centrale beliggenhed i forhold til City og Vesterbro samt arkitekturen i sig selv indbyder til liv.

”Med Engholmene skaber vi en 3. generations kanalby, hvor bygningerne omgives af promenader og udenomsarealer, hvilket inviterer til ophold, ikke kun for Engholmerne, men også for besøgende, som blandt andet kan cykle og gå ture langs vandet,” fortæller Jens Schaumann.

Engholmene er begunstiget med parkeringskældre under alle bygninger. Hertil kommer parkeringspladser på terræn samt supplerende parkeringskældre placeret strategisk i området, som vil gøre det lettere for besøgende at opleve Engholmene. Desuden bliver der opført to metrostationer, som rent infrastrukturelt er med til at koble Engholmene til City, Lufthavnen og resten af København.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019