BOXLAND gør status på en succesfuld første sæson

BOXLAND er nabo til Engholmene og slog for første gang dørene op i foråret 2019. Containerbyen har siden fungeret som en kreativ grundpille for både det gamle og det nye Sydhavnen. Nu lukker arrangørerne containerne i for en kort stund efter en vellykket sæson.

BOXLAND er Sydhavnens kreative Colosseum, hvor alt kreativt kan lade sig gøre. Det er et byudviklingsprojekt, hvis fornemmeste opgave er at samle lokalmiljøet på en fælles platform via sit høje, kulturelle aktivitetsniveau.

Med inspiration fra Berlin, London og ikke mindst Brooklyn Flea, New York tilbyder BOXLAND en unik blanding af strandbar, spisehus, night-club, events, koncerter og en stor markedsplads, med containerbaserede pop-up-shops og ugentlige loppemarkeder.

Formålet med BOXLAND er at give engholmere, andre lokale sydhavnere og resten af København det kreative, kulturelle og mangfoldige område, som byen har haft brug for. Det har den nu fået, og det virker til, at de besøgende har været glade for deres nye, kreative legeplads.

BOXLAND har på meget kort tid og med få menneskers og virksomheders hjælp og bidrag formået at skabe en kreativ smeltedigel af foreninger, fællesskaber, projekter og enkeltpersoner. Igennem deres virke og netværk har de givet BOXLAND et renommé som et område og en platform, der kan samle mennesker på tværs af lokale grænser.

BOXLAND forventer at åbne det kreative Colosseum igen i foråret 2020.

NPV A/S tror på BOXLAND-projektet
BOXLAND vil med sin blotte tilstedeværelse være en kreativ grundpille, som skal være med til at styrke hele bydelen. BOXLAND vil sætte den kreative barre højt og vil derigennem blive en katalysator for beboernes ønsker i både den gamle og den nye del af Sydhavnen.

Den nye del af Sydhavnen er repræsenteret ved Engholmene, som er Københavns nye kanalby. Bag Engholmene står udviklingsselskabet NPV A/S, som også aktivt er gået ind i BOXLAND. Det stykke jord, som BOXLAND’s containere står på, er nemlig blevet stillet til rådighed af NPV A/S, da det alligevel vil stå tomt, imens lokalplanen udarbejdes.

”Ræsonnementet er, at jorden lige så godt kan gavne københavnerne i stedet for bare at stå tom. Derfor har vi givet plads til, at BOXLAND-projektet midlertidigt kan vokse, så man får skabt en interesse for kulturen og får skabt et sted for københavnerne, hvor de kan blive underholdt og få nogle gode oplevelser. Måske er der nogle af disse tiltag og arrangementer, som viser sig så bæredygtige, at de på sigt kan få en plads, når området er færdigudviklet,” fortæller Anette Krarup, udviklingsdirektør hos NPV A/S.

Indtil videre har tilbagemeldingerne været, at der har været en god brobygning mellem det gamle og det nye Sydhavnen, hvilket er et af formålene med BOXLAND.

Følg med i udviklingen og kommende arrangementer på BOXLAND´s Facebook-side: HER

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019