Kajak-dag bringer engholmerne sammen på vandet

Der var stor interesse for at være med på årets første kajak-dag på Kærholms sydside i den nye bydel på Københavns havnefront. Her kom Thomas Uhrskov forbi, og delte ud af sine erfaringer.

”Jeg elsker vandet. Faktisk elsker jeg det så meget, at jeg tre gange om ugen står op klokken fem om morgenen for at ro. Det har jeg gjort i mange år. Og jeg er ikke i tvivl om, at I vil finde samme glæde ved vandet,” siger den kendte tv-vært, som både har forelsket sig i roning og ski.

”I er utrolig privilegerede. I har vandet lige i jeres baghave,” siger Thomas Uhrskov og byder velkommen til årets første kajak-dag på Engholmene.

Omkring ham står 40-50 fremmødte, som vil være med til at prøve kræfter med at ro kajak i Københavns havn. Blandt de fremmødte var mange lokale, og der hyggesnakkes mellem naboer og kommende beboere.

Nogle af dem, som er trukket i regntøjet og er cyklet til Enghave Brygge, er familien Holm. De har købt et af de 43 unikke byhuse på Sivholm, og har i dag valgt at bruge deres søndag på at sejle i kajak og møde deres kommende naboer.

”Vi hørte om kajak-dagen gennem nyhedsbrevet på mailen, og vi synes, det kunne være sjovt at komme her ud og opleve stedet og alle de mennesker, som bor her allerede. Vi glæder os rigtig meget til at flytte ind i Sivholm, og vi tænkte, at i dag også var en god mulighed for at komme ud og se, hvordan det går med udviklingen”, siger Lene Holm.

Fællesskab på vandet
”Er i klar til at komme i vandet?” spørger Thomas Uhrskov, og folk stimler sammen for at komme ud på vandet.

Den lokale kajakklub Kayak Republic er med, og har sørget for kajakker til deltagerne, som i selskab med instruktørerne prøver kræfter med den populære motionsform, der hver dag trækker hundredevis af københavnere ud på vandet langs inderhavnen.

Kajakroning er blevet en af byens mest populære sportsgrene, og flere klubber oplever stor interesse blandt nye medlemmer.

Men det er ikke alle de fremmødte, der er kommet for kajakkerne. Foruden muligheden for at ro kajak ligger en GoBoat fortøjet, som tager de deltagere, der ikke vil en tur i kajakken med ud på vandet. Her fra får de mulighed for at betragte familiemedlemmerne i kajakken. Og så er det bestemt her, der bliver lejlighed til at lære naboerne bedre at kende. Om bord på båden bliver der diskuteret alt fra byggeprojekter til den lokale Gin & Tonic-klub. Nedenfor ses et uddrag af billeder fra kajak-dagen.

Kajak-dagen på Engholmene blev afholdt på kajakpontoen på Kærholms sydside. Arrangementet startede ud med et oplæg fra Thomas Uhrskov omkring hans fascination af vandet. Her delte han ud af sine erfaringer. Det var til stor begejstring for de fremmødte.

Efter oplægget fra Thomas Uhrskov var det tid for deltagerne til selv at prøve kræfter med kajakkerne. Her ses de skrive sig op til en prøvetur. På samme tid deltog de i dagens konkurrence. Præmien var et 4-timers kajak-kursus hos Kayak Republic.

Det første hold engholmere gjorde sig klar til at komme i kajakkerne. For de deltagere som måtte vente på, at det blev deres tur, var der forfriskninger på havnekanten. Her var både kaffevogn, kolde drikke og kage.

Familie og naboer fulgte spændte med, da det første hold kajakker roede ud fra Kærholms sydside.

Det næste hold deltagere gjorde klar til at komme i kajakkerne. I baggrunden ses GoBoaten. Den gav de deltagere, der ikke havde lyst til at ro kajak en mulighed for at komme med ud på vandet og følge deltagerne, samt betragte Engholmene fra en mere alternativ vinkel.

Vinderen af dagens konkurrence blev Simon. Han kan se frem til et 4 timers kajak-kursus hos Kayak Republic. Vi ønsker Simon stort tillykke og god fornøjelse med præmien.

Kajakdagen tiltrak både børn og voksne, som alle fik lov til at stifte bekendtskab med den populære motionsform. For mange af deltagerne var det første gang de sad i en kajak. Heldigvis var instruktørerne fra Kayak Republic der til at guide dem igennem deres første tur på vandet.

Efter et par minutter på vandet fik de fleste godt fat i teknikken. Det gjorde, at de også kunne begynde at nyde omgivelserne. På vandet fik deltagerne mulighed for at betragte deres hjem og resten af Engholmene fra et andet perspektiv, end de normalt er vant til.

Vi håber, at alle deltagere havde en hyggelig dag, hvor de udover at påbegynde deres kajak-karriere, fik snakket med nuværende og kommende naboer.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019