Guide: Sådan sætter du dit personlige præg på din nybyggede bolig

Sæt dit personlige præg på din nybyggede bolig ved at inkorporere elementer, som giver hygge og varme – eksempelvis farver, gulvtæpper, gamle møbler, planter og små lyskilder. Indretningskonsulenten Birgitte Vosper fra Busy Bees giver dig tips til, hvordan du indretter dit hjem personligt.

Der er mange fordele, når man flytter ind i en nybygget lejlighed på Engholmene. Blandt andet får man en bolig bestående af gode materialer, rene linjer og masser af lys. Udfordringen ved at flytte ind i en nyopført lejlighed kan opstå, når man skal sætte et personligt præg på boligen. Birgitte Vosper oplever nogle gange, at hendes kunder har problemer med at bryde det hvide og minimalistiske udtryk, som nyopførte boliger kan have.

”Den hvide, minimalistiske stil er smuk, men hvis man indretter sig efter et billede med rene linjer fra et boligmagasin, skal man ikke undre sig over, at der mangler personlighed. Den kommer med dig, og det er din stil, der skal skinne igennem. Husk at kombinere din stil med de ting, du elsker. Hygge kommer fra puder, gulvtæpper, et gammelt møbel, planter og små lyskilder i modsætning til spots i loftet,” fortæller Birgitte Vosper.

Farver skaber stemning og hygge
Birgitte Vosper har indrettet en række prøveboliger på Engholmene, og hun har stor erfaring med at give nyopførte boliger et personligt præg.

”I min optik er tæpper nødvendige, da de er med til at skabe hygge. Det kan være under sofaen, i gangen eller ved foden af sengen. Når jeg indretter projektboliger, får jeg sjældent lov til at male væggene, men jeg er stor fan af farver. Ved at male et par vægge bibeholder du det lækre og nye, men du giver det også noget varme og hygge,” fortæller Birgitte Vosper.

Tendensen er, at danskerne efterhånden er blevet trætte af, at alting er hvidt på hvidt. I stedet er mørkere farver på væggene blevet mere normale. Særligt de mere støvede farver, som er med til at give en helt anden dybde i rummet. Birgitte Vosper betragter farver og materialer som limen, der binder boligen sammen.

”Hvis du har blå farver i stuen – eksempelvis en grå sofa med blå puder – kan du med fordel prøve at ramme den samme blå farve i en pude i soveværelset eller i et billede på væggen. En blå vase på spisebordet i samme farveskala men eventuelt i en tone lysere eller mørkere, så det ikke ser for opstillet ud,” siger Birgitte Vosper, der samtidig understreger, at det skal være sjovt at indrette og ikke signalere, at man har fulgt en opskrift punkt for punkt.

Spisebordet er det vigtigste møbel
Køkken-alrummet er efterhånden en selvfølge i de fleste nybyggede boliger, og det samme gør sig gældende på Engholmene. Birgitte Vosper mener faktisk, at spisebordet er køkken-alrummets vigtigste møbel, hvorfor man bør gøre sig grundige tanker om spisebordets placering og formål.

”Jeg anbefaler, at man tager udgangspunkt i spisebordet, da det er det vigtigste møbel. Jeg synes også, det er vigtigt, at der er lækre lamper over bordet, da det skaber hygge. Hvis du har et stort køkken-alrum, så tænk over, hvordan rummet skal bruges. Hvis I eksempelvis vil bruge en breakfastbar til ungernes lektier, er det vigtigt, at barstolene er behagelige at sidde på, for ellers vil de ikke sidde der,” slutter Birgitte Vosper.

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019