Engholmene ligger i verdens bedste cykelby


København er cyklernes by, og Engholmene har en særlig attraktiv beliggenhed ift. det net af grønne cykelstier og supercykelstier, der eksisterer, og fortsat udbygges og forbedres, for at gøre det til en god oplevelse at cykle i København – både for motionister, turister og hverdagscyklister.

Med sin placering på den smukke rute, Havneringen, er Engholmene direkte forbundet til de grønne cykelruter i København. Derudover har man fra Engholmene let adgang til nettet af supercykelstier, der forbinder 29 kommuner og Region Hovedstaden med en cykelinfrastruktur, der gør det effektivt, nemt og sikkert at vælge cyklen ¬– også til de længere distancer.

Engholmene ligger også attraktivt for cyklister
Det er ikke for ingenting, at København igen og igen kåres som verdens bedste cykelby. Senest med endnu en topplacering givet af Copenhagenize Index, der har rangeret verdens bedste cykelbyer siden 2011. Cykelbyernes placering afgøres ud fra flere forskellige parametre, såsom infrastruktur og byplanlægning, cykelkultur og faciliteter, politiske visioner og tiltag m.v. Derfor er det også en titel, der fortæller noget om, hvordan cykelforholdene er for de mennesker, der bor i byen og som bruger cyklen til dagligt. Det, der gør Engholmenes placering særlig attraktiv for cyklister er, at der både er adgang til gode cykelruter for dem, der benytter cyklen hver dag til og fra arbejde, og for dem, hvor cykelture er motion eller natur- og kulturoplevelser.

Grønne cykelruter og supercykelstier smitter af på ejendomsværdien
Engholmenes placering på Havneringen, knytter området til de grønne cykelruter. Havneringen er kategoriseret og anlagt som grøn cykelrute og løber langs havnefronten. Den er desuden koblet på andre grønne cykelruter, som fordeler sig rundt i hele København. De grønne cykelruter er et sammenhængende net af cykel- og gangstier, der løber gennem rekreative områder. Det kan være parker, langs søer, havnefronter, nedlagte jernbaner, kolonihaveforeninger eller langs boldbaner. De er desuden anlagt, så de videst muligt løber uden om meget trafikerede veje. Hvis de krydses undervejs, vil det fx være via en stibro, eller en særlig signalregulering. Der er på nuværende tidspunkt planlagt 24 grønne cykelruter, og de vil tilsammen udgøre i alt ca. 115 km, når de alle er færdiganlagt. De første ca. 58,5 km er allerede i brug, herunder Havneringen. Både erfaringer og undersøgelser peger på, at grønne byrum, herunder grønne cykelruter, er noget, der har en positiv betydning for såvel ejendomsværdierne som folkesundheden. Derfor er Engholmenes placering ved vandet, og på en grøn cykelrute, også noget, der både er med til at give livskvalitet til engholmernes dagligdag, og har en positiv indflydelse på ejendomsværdien.

Kom hurtig til arbejde og nyd naturen, når du har fri
Engholmenes placering på Havneringen, giver rig mulighed for at cykle ud i naturen, rundt til byens mange kulturtilbud, eller kører videre ad de mange andre ruter på lange motionsture. For dem, der godt kan lide at cykle til og fra arbejde, er supercykelstier et tiltag, der skal gøre det attraktivt, også selvom distancen er længere end en gennemsnitlig cykeltur til arbejde. Supercykelstierne er et samarbejde, der forbinder 28 kommuner og Region Hovedstaden, og har fokus på en effektiv og sikker cykelinfrastruktur på tværs af kommunegrænser. Ikke langt fra Engholmene kan du fx køre direkte på Indre Ringrute, der forbinder Amager Vest med Nordhavn og løber gennem Frederiksberg samt Københavnerruten, der forbinder Østerbro med det østlige Amager. Begge supercykelstier er desuden koblet sammen med andre ruter, som blandt andet fører til Lyngby, Farum, Værløse, Roskilde, Jyllinge m.v. Med supercykelstierne er ambitionen, at det både skal være nemt, hurtigt og sikkert at vælge cyklen til arbejde, også på strækninger over fem kilometer. Derudover er de et oplagt rutesystem for dem, der cykler lange motionsdistancer, fordi der er lagt vægt på, at de giver den mest direkte rute, med så få stop som muligt. Stierne har blandt andet en jævn kørebelægning. Undervejs er der både pumper og servicestationer, som man kan benytte sig af, hvis uheldet er ude. Så uanset om du er en glad hverdagscyklist, hardcore cykelmotionist eller bare hyggecyklist, så ligger Engholmene fordelagtigt og attraktivt ift. det net af cykelruter, der binder København sammen som verdens bedste cykelby.

Du kan hente kort og læse mere om supercykelstier og grønne ruter her:

Supercykelstier: Link til https://supercykelstier.dk

Grønne cykelruter: Link https://www.kk.dk/groennecykelruter. https://supercykelstier.dk/hvad-er-en-supercykelsti/

Her kan du læse, hvorfor København har titlen som verdens bedste cykelby: link https://copenhagenizeindex.eu

Alle rettigheder til billeder, tekster og video tilhører NPV A/S - og må ikke anvendes uden forudgående tilladelse fra NPV A/S. Copyright © NPV A/S 2011 - 2019