På Engholmene er der plads til firmamotion i det fri

På Engholmene er der plads til firmamotion i det fri


Flere og flere virksomheder vil gerne kunne tilbyde deres medarbejdere muligheden for at dyrke motion sammen med deres kolleger. Både forskning og erfaringer viser nemlig, at det øger sundheden hos medarbejderne, nedbringer antallet af sygedage og styrker arbejdsfælleskabet. Der findes mange forskellige former for firmamotion, men især motion i kombination med frisk luft er noget, der vinder frem. Engholmene Business Center er omgivet af vand, frisk luft og attraktive udearealer – og så er der nem adgang til moderne omklædningsfaciliteter.


Firmamotion i det fri kan foregå på mange forskellige niveauer. Det kan være en fælles morgengåtur langs kanalerne på Engholmene, hvor man får rørt benene og talt lidt med kollegerne. Det kan også være en løbetur med forskellige distancer i området eller udendørs fitness og styrketræning i det fri. Især det sidste er noget, som er blevet populært blandt virksomheder, der gerne vil tilbyde deres medarbejdere frisk luft og motion på en sjov og tilgængelig måde, hvor alle kan være med. Engholmene Business Center har en attraktiv placering ved vandet og er omgivet af mange spændende muligheder for at dyrke motion i det fri.

Styrketræning med udsigt til vandet

Hvis man gerne vil skabe en positiv oplevelse, der styrker fælleskabet, er det vigtigt med nogle rammer, som giver plads til forskellige niveauer, og hvor alle føler sig velkomne. Det skal både være sjovt og udfordrende for den rutinerede motionist og for medarbejderen, der skal have et lille forsigtigt puf for at komme i gang. De fleste føler sig mere fri, når de er ude under åben himmel, hvor der er god plads. I området omkring Engholmene Business Center er der masser af steder, der egner sig til motion. På træbryggerne ved vandet kan man fordele sig på de forskellige niveauer og nyde udsigten, mens man styrketræner. Der er masser af små ruter rundt på øerne, som kan bruges til stafetløb eller intervaltræning. Nogle virksomheder vælger at booke en instruktør, der kommer ud til arbejdspladsens adresse og står for at planlægge træningen. Instruktøren tilrettelægger et program, der både er tilpasset medarbejderne og området. Maja Bogetoft, der er medstifter af FamFit og Humanic Movement, har flere års erfaring med at tilbyde firmamotion i det fri.

”Vores instruktører kommer ud til mange forskellige typer virksomheder, og her bruger vi det område som virksomheden ligger i. Det er alt fra offentlige styrelser med flere tusind medarbejdere til fx et mindre byggefirma med 40 ansatte. Vi mødes udenfor, tæt på virksomhedens adresse og bruger det byrum eller den natur, der er i området. Vi oplever helt klart, at det for mange er meget nemmere, når træningen foregår udenfor. Det er mere afslappet, der er ingen store spejle, og man kan stå med god afstand, hvis man har lyst til det. Det giver bare en helt anden stemning end inde i et træningscenter. Det skaber en rummelighed, hvor alle kan være med – også dem der ikke er vant til at træne i deres fritid.”

I Engholmene Business Center er de praktiske rammer på plads

For nogle giver morgenmotion og frisk luft en god start på dagen, måske inden et fælles morgenmøde. Andre synes, det er dejligt at slutte en lang dag på kontoret af med frisk luft og røde kinder. Uanset om man starter eller slutter en arbejdsdag på Engholmene Business Center med motion, er der gode muligheder for at klæde om både før og efter træning. I ejendommens kælder er der fri adgang til bad- og omklædningsfaciliteter. Det løser de praktiske problemer, som nogle firmaer oplever, der kan være ved at starte firmamotion op. Et andet springende punkt er tid og tilgængelighed. Det bliver hurtigt uoverkommeligt, hvis der skal planlægges og afsættes tid til transport. Når man derimod bruger nærområdet og lægger træningen i forbindelse med arbejdsdagen, bliver det både tilgængeligt og nemt for medarbejderne. De skal bare medbringe skiftetøj og så ellers møde som de plejer. Området omkring Engholmene Business Center er oplagt til udendørs motion, fordi vandet skaber en særlig stemning med frisk luft og nogle smukke rammer om træningen. Tagterrasserne, de mange små pladser, broerne mellem øerne og træbrygger ved kanalerne gør det nemt at skabe en varieret træning tæt på virksomhedens adresse.

Her kan du læse om, hvordan motion på arbejdspladsen øger produktiviteten og sænker sygefraværet: https://business-center.dk/2019/11/07/motion-i-arbejdstiden-oger-produktiviteten-og-saenker-sygefravaeret/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply