Find din nye bolig

Fisketorvet

Københavnernes eget shoppingcenter, Fisketorvet, forandrer karakter i disse år. En stor ombygning af centret afspejler de mange nye mennesker, der slår sig ned i de nye boligområder ved havnen. En firestjernet strategi skal imødekomme det nye, købedygtige publikum.

Fisketorvet – Copenhagen Mall er et ud af blot seks storcentre i Europa, der har fået en firestjernet certificering. Det glæder centerchef Jacob Bannor, som tilbage i 2010 iværksatte en grundig make-over af centret og dets 120 butikker. Det har skabt en ny, stærk forretnings- og shoppingkultur, som tiltrækker en helt ny kundegruppe.

Nye købestærke kunder

”Områderne omkring os er i vækst med ressourcestærke og købedygtige indbyggere. Og som shoppingcenter skal vi spejle denne udvikling. Med de mange nye spændende boligområder er vi nu rykket helt ind i København. Tidligere oplevede nogle, at vi mentalt lå uden for byen. Sådan er det ikke længere,” siger Jacob Bannor.

Fisketorvet tiltrækker derfor også nye typer butikker og restauranter. Både Starbucks og LêLê Street Kitchen har for nylig åbnet en afdeling i centret. Og så er der kommet større fokus på sundhed og livsstil med fx yoga-butikken Goyogi og helsekæden Life. Det betyder også, at den gennemsnitlige kunde nu ser anderledes ud.

”Vores typiske kunde er kvinde, midt i trediverne med to børn, bolig i den indre by, en god uddannelse og et velbetalt job,” siger Jacob Bannor, som også kan registrere en meget tilfredsstillende fremgang i omsætningen.

En del af nærmiljøet

Fisketorvets ejere, den internationale centerkæde Unibail-Rodamco, har ladet et uvildigt konsulentfirma vurdere og certificere sine 86 centre rundt om i verden på en fempunktsskala. Og her får centret på Kalvebod Brygge fire stjerner. Denne placering rammer helt i plet i forhold til Jacob Bannors strategi for Fisketorvets udvikling.

”Fisketorvet skal netop være et firestjernet center. En kvalitets-shoppingoplevelse med gode butikker, spændende restauranter og et højt serviceniveau i hele ’kunderejsen’ gennem centret,” siger Jacob Bannor.

Han giver i samme åndedrag svaret på, hvorfor han ikke foretrækker 5 stjerner:

”Som femstjernet center er man et eksklusivt luksuscenter. Men i ’eksklusivitet’ ligger også ’ekskluderende’. Og det vil vi ikke være. Vi er et kvalitetscenter, der tiltrækker københavnerne med spændende butikker, kvalitetsspisesteder og med byens højeste serviceniveau.”

 

Og ambitionen er at åbne Fisketorvet endnu mere op mod det nærmiljø, som centret er en del af.

 

”Vi skal have swimmingpool om sommeren, speedbådsudlejning og udendørs caféer, hvor folk kan hygge sig. Kort sagt en lang række aktiviteter, der rækker ud mod vores omgivelser på land- og vandsiden,” slutter Jacob Bannor.

 

 

Fakta om Fisketorvet

Fisketorvet – Copenhagen Mall har sit navn efter byens gamle fisketorv, som lå på dette sted fra 1953 til 1999. I over 40 år mødtes fiskegrossister og fiskehandlere fra den tidlige morgenstund for at se dagens fangst og gøre en god handel.

 

Centret er bygget op som et kæmpe skib med flot udsigt over Københavns havnefront. Derfor kaldes etagerne for dæk. Det er Kieler Architects, der står bag Fisketorvet og dets mere end 120 butikker.

 

Siden Fisketorvet åbnede i oktober 2000, har over 7 mio. mennesker årligt lagt vejen forbi centret på Kalvebod Brygge.