Engholmene Business Center får moderne råt pakhus-look
Med udgangspunkt i H.C. Ørstedværket og det rå industrielle udseende har den anerkendte danske tegnestue COBE udviklet tre af bygningerne til det kommende Engholmene Business Center på Nelson Mandela Allé. Læs om hvilke overvejelser og principper, der ligger bag udviklingen af Engholmenes erhvervsmæssige epicenter.
Engholmene Business Center kommer sammen med boligøerne til at udgøre Københavns nye kanalby. Engholmene er placeret på Enghave Brygge, som engang var en travl industrihavn med mange arbejdspladser. I dag er det tidligere industriområde i fuld gang med at blive bygget op omkring H.C. Ørstedsværket, som danner udgangspunktet for den rå industrielle warehouse stil, som arkitekterne hos COBE gennem analyser og sparing med stake-holders har arbejdet for at få frem i Råhuset, Kanalhuset og B3, som er tre af de fire kontorbygninger i Engholmene Business Center.
”Vores grundtanke bag udviklingen af Engholmene Business Center er, at vi ved at spille op til det industrielle havnemiljø gerne vil skabe nogle kontorer, der har den rå udstråling, som vi kender fra de klassiske pakhusbygninger. Det er netop denne industrielle historie, som vi ønsker, at Engholmene Business Center forankres i. Vi har været meget inspireret af pakhusbygninger som moderne arbejdsplads, og vores vision er at skabe en robust, fleksibel bygningsstruktur, der nemt kan bruges til både kontor og hotel”, fortæller Thomas Krarup arkitekt og projektchef fra COBE.
Engholmene er et erhvervslejemål, som er særdeles attraktivt placeret. Der er kort afstand til centrum af København, man har vandet og alle dets rekreative muligheder lige i baghaven kombineret med gode infrastrukturelle rammer. Forhold som næppe fås bedre for et erhvervslejemål i København.
Et unikt sammenspil mellem byrum, planlægning og arkitektur
Tegnestuen COBE består af 140 medarbejdere, som tæller både arkitekter, landsskabsarkitekter, konstruktører, byplanlæggere og grafikere. En bredt funderet faglighed som ifølge Thomas Krarup er karakteristisk for COBE, og et prædikat som er ret unikt.
”Hos COBE arbejder vi både med arkitektur, byrum og byplanlægning. Normalt har tegnestuer et fokus. Vores alsidighed er vores styrke. Det betyder, at vi er i stand til at lave en masterplan som Nordhavn, der er Skandinaviens pt. største byplanlægningsprojekt. Samtidig kan vi også arbejde med kulturhuse som Tingbjerg Bibliotek, erhvervsbyggerier som Engholmene Business Center og byrum som Israels Plads og Nørreport Station”.
Konteksten er altafgørende
Med sin placering på Enghave Brygge kommer Engholmene Business Center til at indgå som en integreret del af Engholmene – et område hvor livet spirer konstant. Og det levende byrum er netop en af grundtankerne bag at kombinere erhverv og bolig i ét byrum, som er tilfældet i Danmarks nye kanalby. En kontekst der har indgået som en hjørnesten i COBE´s arbejde og udvikling af Engholmene Business Center.
”Vi arbejder kontekstuelt. Det betyder, at projektet skal passe ind i konteksten, og det medfører, at vores byggerier, byrum og byplanlægningsprojekter ser meget forskellige ud, alt efter hvor de er placeret. Hvert hus får sin egen logik og forståelse i forhold til det givne sted som det er placeret. I Engholmene Business Center har vi arbejdet med at inkorporere de nærliggende omgivelser. Inspiration er hentet fra H.C. Ørstedsværkets industrielle, robuste arkitektur – sammensatte volumener, repitition, vertikalitet og de rødlige farvetoner”, slutter Thomas Krarup.