Find din nye bolig

_DSC2620-CUT

Komikeren Adam Duvå Hall er Københavner med stort ’k’ og tager til Vesterbro, hvis han keder sig.

Af Jakob Rubin

 

”Vesterbro skuffer aldrig. Bliver bare ved med at overraske.”

Komikeren, tv-værten og stand-upper’en Adam Duvå Hall er i et livslangt kærlighedsforhold til Vesterbro, som han har kendt, siden bydelen var alt andet end trendy. Alligevel kan den blive ved at overraske ham.

-Man går aldrig forgæves på Vesterbro. Her sker altid noget. Hvis jeg keder mig eller trænger til en pause, går jeg en rundtur. Der er altid noget nyt at se på. En tøjbutik, en eksotisk grønthandler eller en café, jeg ikke har lagt mærke til før, fortæller Adam Duvå Hall.

Hvis der til en undtagelse ikke sker noget, har Adam Duvå Hall en sikker back-up. Thai-supermarkederne. Har man ikke fået sin nysgerrighed og oplevelseshunger styret ved at gå rundt i gaderne, skal man bare stikke hovedet ned i et thai-supermarked.

-Der kan jeg altid finde et eller andet at købe, som jeg ikke vidste, jeg havde brug for. Noget som smager vildt godt, er sjovt eller giver mig lyst til at lave mad, siger han.

”Der er altid noget nyt at se på Vesterbro.”

Adam Duvå Hall er et kendt ansigt fra tv-skærmen, hvor han på DR2 har lavet cracy-komik med blandt andre Simon Jul og Jan Elhøj og nåede helt ud i de små hjem som vært for Melodi Grand Prix tre år i træk (2006, 2007 og 2008). Han er født og opvokset på Christianshavn, men flyttede som ung voksen til Vesterbro. Da han for et par år siden fik børn, flyttede han til en større lejlighed ved Kingosvej på Frederiksberg, 50 meter uden for Vesterbro-grænsen.

-Vesterbro er i mine øjne Københavns bedste og mest kreative kvarter. Når city dør og bliver kedelig efter fyraften, er der stadig gang i den på Vesterbro. Det er spraglet, lige i hjertet af byen, og her er højt til loftet. Bogstaveligt talt og i overført betydning, siger han.

Den 40-årige medievært, der for et par år siden skiftede fra DR til TV3, holder meget af Vesterbro for dens mangfoldighed.

-Byfornyelsen har gjort bydelen godt. Folk har generelt fået noget meget bedre at bo i. Samtidig er den oprindelige Vesterbro-befolkning her stadig og sætter sit præg med sin kærlige råhed, og heldigvis for det. Men der er blevet så meget andet, Vesterbro nu også kan, siger han.

Mens Vesterbro i Adam Duvå Halls ungdom kunne være et nedslidt og hårdt sted at gå i byen, er der nu langt mere Berlin og international storby over det.

-Det bedste natteliv i København findes på Vesterbro. Jeg hører musik på Vega, spiser i Kødbyen eller på en eller anden ny, utrolig billig og lækker asiatisk restaurant og finder nye yndlingsbarer i alle mulige små gader. Vesterbro er et kvalitetssted på sin helt egen måde.

Efter Adam Duvå Halls mening er det vigtigt, at bydelens særpræg bevares. Han ser nødigt en udvikling, der tvinger almindelige mennesker uden høje indtægter helt ud af bydelen.

”Vi skal være her alle sammen. Og det kan vi. Det er derfor, her er så fedt.”