Copyright © NPV 2016

Kærholm – individuelle boliger til individualister med personlige krav

Kom med indenfor i de nye, eksklusive lejligheder midt i Københavns rå industrihavn

Midt i Københavns Havn er et nyt byrum ved at se dagens lys. Her bliver den rå industrihavn forvandlet til et eksklusivt boligområde omgivet af vand. Arkitekterne bag de første boliger på øen Kærholm har skabt 194 unikke boliger, som står klar til indflytning i 2017. Her skal smuk arkitektur, fleksible løsninger og lækkert design danne rammen om det gode hverdagsliv for det moderne storbymenneske.

Havneudsigt og højt til loftet

Det er Dorthe Keis, arkitekt og partner i Arkitema, som sammen med Claus Gröning fra Gröning arkitekter står bag det arkitektoniske udtryk. Da hun blev hyret til opgaven, var det vigtigt for hende at skabe et design til det moderne menneske. Lejligheder med plads til både singler, par uden børn, børnefamilier og aktive seniorer, som alle ønsker at leve storbylivet tæt på vandet.

”Det vigtigste i første omgang var at skabe lyse og rummelige lejligheder med højt til loftet, så der er mulighed for at udnytte den gode udsigt. Med sådan en beliggenhed får man meget forærende, så det var ikke svært for os at lave et design med udsigten som omdrejningspunkt, der henvender sig til forskellige målgrupper,” siger Dorthe Keis.

Når man træder ind i lejlighederne, er det første, der møder én, da netop også lys, rum og vand. Store glaspartier fra gulv til loft og små udsigtskarnapper giver et formidabelt vue over byen, havnen og de rekreative områder. Og idéen om ’højt til loftet’ har helt konkret udmøntet sig i en loftshøjde på 270 cm. Det er tyve centimeter mere end normalt og gør ikke bare lejligheden lysere. Det gør det også mere behageligt at være i rummet.

Fleksibel indretning

Lys og rummelighed er altså de helt samlende træk for Kærholms boliger. Men derudover er lejlighederne – ligesom Kærholm-bebyggelsen som helhed – præget af stor diversitet. De i alt tolv forskellige lejlighedstyper har nemlig hver deres karakteristika: Her er både store gavllejligheder med altan, stuelejligheder med en lille forhave og penthouselejligheder i to plan med egen tagterrasse. Til gengæld er der næsten ingen vægge. Ikke fordi de er glemt; tværtimod, forklarer arkitekt Dorthe Keis:

”Vi har skabt rammerne for din drømmebolig, men du skal selv kunne vælge indretningen af din lejlighed efter dit personlige ønske og behov. Det er derfor op til dig, om du vil sætte en skillevæg op for at opdele rummet eller lade det være, som det er. Er der små børn i familien, er der i højere grad behov for flere rum, end når man er alene.”

Det personlige præg

Fleksibiliteten er også tænkt ind i forhold til indretningen af køkken og bad. I hver lejlighed kan man sætte sit eget personlige præg på stilen gennem valget af køkken- og badeværelseelementer.

“Vi er højere grad end vores forældre eller bedsteforældre blevet mere individuelle og ønsker selv at påvirke omverdenen. Vi har vores egen stil, smag og forskellige behov, og det skal der være plads til i en moderne bolig,” som Dorthe Keis siger.

Et sted at samles

Men uanset indretning, så er og bliver boligen jo det sted, hvor hverdagslivet skal leves. Hvor man slapper af efter arbejde, leger med ungerne, og inviterer venner og familie til middag. I Kærholm-boligerne giver det store køkken-alrum, som alle lejlighederne er designet med, plads til at samles året rundt. Og om sommeren kan aftensmaden og søndagskaffen jo passende nydes på en af de store altaner eller på terrassen, imens skibe og storbyliv driver lige forbi.

SOLGT

Fakta

Hustype:
Lejlighed

Boligtype:
H

Projektnr:
H108

Lejlighedsnummer:
55

Kontantpris:
SOLGT

Deponering:
SOLGT

Sal:
1. sal

Værelser:
3

BBR-areal:
114 m²

Tinglyst areal:
106 m²

Fællesareal:
8 m²

Grundareal:

Antal altan(er):
1 stk

Størrelse på altan(er):
41 m²

Tagterrasse :
0 m²

Have-/terrasseareal:
0 m²

Ejendomstype:
Projektsalg

Adresse:
Martin Luther Kings Vej 17, 1. Dør 2

Postnummer:
2450 København SV

Indflytningsdato :
01-05-2017

Status:
SOLGT

Alle oplyste arealer er foreløbige, afrundede og opmålt på “skitseprojekt”.

Faciliteter

114 m²

3 vær.

1. sal

Elevator

1 Altan

2 toiletter

2 bad

Husdyr

Vidste du?

Tinglyst-areal er en betegnelse for arealet af selve ejerlejligheden inklusiv ejendommens ydervægge samt halvdelen af skillevægge til omkringliggende ejerlejligheder. De på plantegningerne oplyste rum-kvadratmeter er angivet som tinglyst-areal. Brutto-areal (BBR-areal) er en betegnelse for lejlighedens tinglyste-areal inklusiv ejerlejlighedens andel af de til ejerlejlighedens tilknyttede adgangsarealer.

Forbehold for fejl og ændringer på plantegninger, visualiseringer og beskrivelser.

© NPV A/S